Simpsons White Cliffs Blanc De Blancs | Verenigd Koninkrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Simpsons White Cliffs Blanc De Blancs | Verenigd Koninkrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Simpsons White Cliffs Blanc De Blancs

2018

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Verenigd Koninkrijk
Verenigd Koninkrijk, Kent
Chardonnay

53,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.2
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Engelse Topbubbel!

Een klassieke Blanc De Blancs, afkomstig van wijngaarden op de iconische krijtrotsen van de North Downs in het Engelse graafschap Kent. Deze White Cliffs Blanc De Blancs heeft 36 maanden gerijpt op depot, is mooi lichtgoud van kleur met een delicate, fijne mousse.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Verenigd Koninkrijk
Streek Streek Kent
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Simpsons English Wine Estate
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieClassic
HoutgerijptHoutgerijptNee
Vegan

De Grote Hamersma score

“ “

Stijlvol Engels!

De Chardonnay druiven voor deze bijzondere wijn zijn afkomstig van 2 verschillende percelen en worden in een tijdsbestek van 14 dagen met de hand geplukt. Deze White Cliffs Blanc De Blancs is gemaakt volgens de Great British Classic Method en staat voor Engelse puurheid en stijl. Je proeft direct citrus en groene appel, perfect in balans met toetsen van getoaste brioche en die typische engelse mineraliteit. Topklasse met een aanhoudende afdronk!

Lees meer

Simpsons English Wine Estate

Simpsons Wine Estate ligt midden in de ongerepte schoonheid van de Elham Valley – een strook in de North Downs van Kent waar de kenmerken van het land, het klimaat en de bodem nauwelijks verbeterd kunnen worden voor de wijnbouw. De intensief kalkrijke grond die deel uitmaakt van dezelfde krijt rug die zich uitstrekt van Zuid-Engeland tot de Franse Champagne en Bourgogne regio’s, is perfect voor de teelt van Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay, het aloude druiventrio dat ‘s werelds beste mousserende wijnen voortbrengt. De wijnen van Simpsons tonen elegantie, finesse en een indrukwekkend bewaarpotentieel, dankzij een lange, koele rijpingsperiode. Simpsons Wine Estate werd in 2012 opgericht door Ruth en Charles Simpson in Barham, Kent. Bij Simpsons geloven ze dat de beste wijnen een rijk gevoel van herkomst en integriteit uitstralen, stevig geworteld in de exquise nuances van het terroir. Alleen de beste percelen zijn goed genoeg voor het planten van de wijnstokken. In februari 2020 selecteerde Walpole, de brancheorganisatie voor de Britse luxesector, Simpsons Wine Estate als één van de twaalf 2020 Brands of Tomorrow. Veelbelovend dus!

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven