Spaccaforno
Deze wijn wordt gemaakt van Nero d’Avola aangevuld met een hele kleine hoeveelheid lokale druiven. Na de oogst mid-september worden de druiven gegist op de schil in een betonnen vat en op eigen gist. Na deze gisting wordt de wijn minimaal 6 maanden gerijpt op hout en daarna voor minimaal 10 maanden in de fles.
Het resultaat is een wijn met een ontwikkelde, aardse neus met tabak, kersen en salie, en in de mond een fijne structuur en zuren, met rulle tanninen. (Perswijn Maart/April 2020 beoordeling 4/5)
Land: | Italië |
---|---|
Streek: | Sicilië |
Domein: | Riofavara |
Jaar: | 2015 |
Druif: | Nero d'Avola |
Smaak: | Complex, krachtig en vol |
---|---|
Classificatie: | DOP |
Wijn/spijs: | Rood vlees, affetati |
Alcohol: | 13 |
Inhoud: | 0,75 |
Online wijn bestellen van Sloviti
Sloviti importeert wijn Slovenië en uit Italië. Italië is natuurlijk een bekend wijnland, maar onder de duizenden wijnen die het land rijk is zijn er nog vele die Nederland niet…
Bekijk het assortiment