Tramier & Fils Roncier Premier Pinot Noir | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir
Tramier & Fils Roncier Premier Pinot Noir | Frankrijk | gemaakt van de druif Pinot Noir
De Grote Hamersma score 8.5

Tramier & Fils Roncier Premier Pinot Noir

2021

Rode wijn

13,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Moderne Pinot Noir uit de Bourgogne

Roncier premium van Tramier toont een elegante, moderne, frisse en fruitige Pinot Noir uit de Bourgogne. Heerlijke rode wijn het hele jaar door. Lekker in de zomer licht gekoeld.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVin de France
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Toegankelijk

Een ‘gemakkelijk te begrijpen’ wijn creëren, zonder na te denken over ingewikkelde regels ​​wanneer we een fles kopen, een drankje aanbieden dat voor iedereen toegankelijk is en geschikt is, de wijncultuur respecteren en er een ontspannen beeld van geven, dat is de betekenis van Roncier’s wijn, geboren in Mercurey, in Bourgondië, binnen de familie Tramier.

Lees meer

8.5 in De Grote Hamersma

Vin de France. Maar wel van een Bourgognehuis met een anno van 1842 in de gevelsteen. En in de kelder wijnen uit de familiewijngaarden in Bourgogne, Beaujolais en in de Rhône. En deze chardonnay? In ieder geval niet (of ander slechts deels) uit de eigen regio. Had overigens qua geur en smaak best uit het zonnige, zuidelijke Mâcon kunnen komen. Rond, rijp en vrij tropisch. Smakelijk en gevuld.

Lees meer

Het Wijnhuis

Tramier is sinds 1842 gevestigd in het dorp Mercurey (Bourgondië) en produceert elegante wijnen uit de familiewijngaarden in de Bourgogne, de Beaujolais en de Rhône-vallei. Maison L. Tramier werd voor het eerst opgericht in het jaar 1842 en heeft heel wat te bieden als het gaat om expertise en wijnen van goede kwaliteit. Met betrekking tot de technieken uit het verleden accepteren ze moderne technologie met open armen. De wijnen worden nog steeds geproduceerd in het oorspronkelijke gebouw van het landgoed dat uitkijkt over de Mercurey-wijngaarden en hun wijnen rijpen tot in de perfectie in de gewelfde kelders die dateren uit het jaar 1830. Desondanks maakt het wijnhuis gebruik van de nieuwste oenologische technologie vooral voor hun botteling . In de jaren 60 lanceerde Maison L Tramier & Fils zijn eigen vintage wijn genaamd de Roncier.

Lees meer
Scroll naar boven