Valentini Vivoli DOC | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese
Valentini Vivoli DOC | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese

Valentini Vivoli DOC

2017

Rode wijn

19,00

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooi in balans

Alleen Sangiovese-druiven van superieure kwaliteit worden gebruikt. Het ambacht van wijn is delicater en aandachtiger, wat resulteert in een volle maar uitgebalanceerde body met de perfecte hoeveelheid zuur. Intense en briljante rode kleur met hints van kruiden en tabak. Goede lichaamssmaak van rijp rood fruit en uitgebalanceerde tannine. Ideale begeleider bij hoofdgerechten.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine controllata
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Beperkte oplage

De wijn heeft een zeer beperkte productiehoeveelheid van 5.000 flessen van deze wijn per jaar. Stel je voor dat 5.000 flessen niet eens genoeg zijn om de voorraad van supermarkten te vullen. Een familiebedrijf plukt alle druiven met de hand en sorteert ze vervolgens voor elke wijn afzonderlijk. Kleigrond met kalk en veel stenen. Ongeveer 3500 druivenstokken geplant per hectare, wat resulteert in 6-7 ton druiven per hectare. Plantsysteem is Cordon Spur.

Lees meer

De Grote Hamersma recensie – 8.5

Maremma, ooit drassig, waterrijk kustgebied dat deels in Toscane, deels in Lazio ligt. Begin vorige eeuw drooggelegd en geschikt gemaakt voor landbouw. En dat betekent in Italië bijna automatisch: ook voor wijnbouw. In dit geval: rood. Van sangiovese, de Toscaanse thuisdruif.  Levert dankzij de inspanningen van de familie Valentini bepaald geen waterige wijn op. Rondom gevuld zelfs. Rijpe kersen onder een lepeltje vanillesuiker. Een olijke, mollige romigheid. Een paddenstoelenzitje en de voor Italiaans rood in het algemeen en voor sangiovese in het bijzonder zo eigen zuren.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven