Weingut Geil Weisser Burgunder | Duitsland | gemaakt van de druif Weissburgunder
Weingut Geil Weisser Burgunder | Duitsland | gemaakt van de druif Weissburgunder

Weingut Geil Weisser Burgunder

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Duitsland
Duitsland, Rheinhessen
Weissburgunder

13,99

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Opwindende wijn

Recent ontdekten we in Rheinhessen (Duitsland) een heel vriendelijk wijnhuis, met de welluidende naam Geil! Wel de perfecte naam om lekkere opwindende wijnen te maken, in ieder geval is de volledige naam is: Weingut Oekonomierat Johann Geil I. Erben maar dat paste niet op het etiket dus het werd gewoon simpel “Geil”. In ieder geval, we werden knap opgewonden van de wijnen die ze daar maakten.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Duitsland
Streek Streek Rheinhessen
Druif Druif Weissburgunder
Domein Domein Weingut Geil
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAsperges
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieQualitätswein
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Pinot Blanc druif

Hier hebben we de Weingut Geil Weisser Burgunder, die we natuurlijk beter kennen als de Duitse vertaling  van de Pinot Blanc druif. Deze Weisser Burgunder is een heerlijke zachte en frisse witte wijn. Een elegante, droge Weisser Burgunder met strakke zuren en sappig fruit is een ideale eetwijn maar ook heerlijk als aperitief wijn. Vivino score 3.9.

Lees meer

Laag alcoholisch

De Weingut Geil Weisser Burgunder is lekker laag alcoholisch en heeft een mooi eerlijk druiven-aroma dat vaak doet denken aan tja druif, maar ook appel, peer, kweepeer, abrikoos, citrusvruchten of verse ananas. Romig in de aanhef maar mooi strak op het eind. Verfrissend en dorstlessend.

Lees meer

Lekker bij

Echt een lekkere “pleaser” en voor iedereen en voor elk moment  geschikt. Zeker ook eentje die perfect te combineren is met veel (zoetwater) vis gerechten als gebakken forel en rivierkreeftjes.  Maar eerlijkshalve moeten we zeggen:  Hollandse Asperges zijn een prachtige combinatie met deze Weingut Geil Weisser Burgunder. En dat weten ook tegenwoordig heel goed in Duitsland. Ga in de maand mei naar Duitsland en laat je verwennen hiermee!

Lees meer

Weingut Geil

In ieder geval zorgen ze bij Weingut Geil dat ze geen opgewonden standje zijn  maar dat ze door Deutsche Gründlichkeit, in combinatie met traditie en technische innovatie, een superieur product kunnen produceren dat eigentijds, voortreffelijk en authentiek is.

Lees meer

Rheinhessen

Het wijngebied Rheinhessen onderscheid zich door niet alleen maar te focussen op de Duitse ster de Riesling. Ze maken ook dankbaar gebruik van andere inheemse en internationale druivenrassen. Een breed portfolio is het resultaat in deze streek. De wijnbouw heeft in Bechtheim een lange en trotse traditie. Een decreet uit 1780 van het Staatsbureau van het Prinsdom Leiningen, waarin werd bepaald dat wijnstokken alleen mochten worden geplant in gebieden waarvan de bodem geschikt was voor het produceren van kwaliteitswijnen, toont aan dat er al wijnen van deze plaats werden aangeboden. Het decreet legde ook de specifieke sitenamen vast die zelfs vandaag de dag nog steeds worden gebruikt.    

Lees meer
Scroll naar boven