Menu
Zýmè - From Black To White Il Bianco | Italië | gemaakt van de druiven goldtraminer, incrocio bruni, Kerner en Rondinella
Zýmè - From Black To White Il Bianco | Italië | gemaakt van de druiven goldtraminer, incrocio bruni, Kerner en Rondinella

Zýmè - From Black To White Il Bianco

2018

Witte wijn

goldtraminer, incrocio bruni, Kerner, Rondinella

21,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Zýmè – From Black To White Il Bianco

Groenachtig met lichtgele kleur. Delicate aroma's van lentebloemen, tropisch fruit, Vanille en grapefruit. Verleidelijk, rijk en complex in de mond met een hoge mineraliteit, pittige ondertoon en een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Italië
Streek Streek Veneto
Druif Druif goldtraminer, incrocio bruni, Kerner, Rondinella
Domein Domein Zýmè
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsRisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

De getalenteerde Veneto-wijnmaker Celestino Gaspari, die uit een boerenfamilie komt en zijn wijnbouwtalenten heeft ontwikkeld tijdens zijn samenwerking met de legendarische wijnmaker Giuseppe Quintarelli. Na vele jaren als wijnadviseur te hebben gewerkt en meer dan een dozijn nieuwe wijnmakerijen in de Veneto te hebben gelanceerd, besloot Celestino uiteindelijk zijn eigen project te beginnen en lanceerde Zýmè. De naam Zýmē komt uit het Grieks en betekent ‘gist’, een fundamenteel element in de wereld van de oenologie, maar ook een symbolisch element dat herinnert aan de natuurlijkheid, een basiswaarde in het werk van Celestino Gaspari. Deze wijn ontleent zijn naam aan de experimenten van wijnmaker Celestino met de Rondinella-druif. In 1999 merkte Celestino een oude Rondinella-wijnstok op met enkele trossen druiven die wit van kleur waren. Geïntrigeerd begon hij te experimenteren om Rondinella-druiven te maken die volledig wit waren. Na een paar jaar slaagde hij er eindelijk in en noemde deze ongewone wijn naar de reis van het maken van witte druiven van een zwarte druivensoort.

Lees meer

Wijn/spijs

Komt volledig tot zijn recht bij schaaldieren, vis, risotto met asperges, kruiden en pittige gerechten. Serveertemperatuur: 10/12°C.

Lees meer