Menu
Dominio Imperfetto | Perfectly Imperfect Rosé | Italië | gemaakt van de druiven Merlot, Montepulciano en Sangiovese
Dominio Imperfetto | Perfectly Imperfect Rosé | Italië | gemaakt van de druiven Merlot, Montepulciano en Sangiovese

Dominio Imperfetto | Perfectly Imperfect Rosé

2022

Rosé wijn

Merlot, Montepulciano, Sangiovese

16,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.2

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Dominio Imperfetto | Rosé

Fijn roze, uniek in zijn smaak. De rosé is een mix van Merlot, Montepulciano en Sangiovese. Deze wijn is fris en toch bijna romig zacht. Roze bloesem met een lichte aardbei aroma. Bijzondere Rosé uit Abruzzo!

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Land Land Italië
Streek Streek Abruzzo
Druif Druif Merlot, Montepulciano, Sangiovese
Domein Domein La Famiglia De Cerchio
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

In 1910 kocht grootvader Vincenzo een stuk land in Abruzzo van ongeveer 20 Hectare. Op dat stuk land plantte de overgrootvader Vincenzo de eerste wijngaarden van Montepulciano en Trabbiano in de regio. Bijna 30 jaar lang, totdat ze werden vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de oorlog werd Vincenzo’s schoonzoon een soldaat in het Italiaanse leger. Hij keerde in 1947 terug naar Abruzzo. Thuisgekomen wijdde hij zich met hart en ziel aan het familielandgoed en begon hij als wijnmaker, waarbij hij de oude wijngaarden die waren vernietigd opnieuw plantte..

Lees meer

Wijn/spijs

Deze wijn laat zich heerlijk op zichzelf drinken, maar kan prima gecombineerd worden met zomerse salades en visgerechten.

Lees meer

Productie

Oogstperiode: tussen eind augustus en de tweede tien dagen van september. Vinificatie: koude maceratie; zacht drukken van de huiden Fermentatie: 12 dagen in roestvrijstalen tanks bij 14 – 16 °C. Rijping: op fijne droesem, in stalen vaten gedurende 2 maanden en op fles gedurende 1 maand.

Lees meer