Morisfarms Rosamundi Maremma Toscana DOC Rosato | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese
Morisfarms Rosamundi Maremma Toscana DOC Rosato | Italië | gemaakt van de druif Sangiovese

Morisfarms Rosamundi Maremma Toscana DOC Rosato

2020

Rosé wijn

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fruitige rosé

De naam Rosamundi komt van een van de eerste rozen rassen die door de Grieken en Romeinen werden verbouwd. In de 19e eeuw was het een van de belangrijkste rozensoorten.De eerste vintage van 100% sangiovese druiven is geproduceerd in 2012 en daarmee behoort deze wijn tot de laatste aanwinsten van Morisfarms die bekend staat om de productie van kwaliteitswijnen.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Sangiovese
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De vinificatie van deze wijn is zoals een witte wijn, dus zonder contact met de schil. In het glas een diep roze kleur met kersenrode reflecties.Het bouquett is fris en harmonieus met rood fruit, typisch voor de zomer, zoals framboos, perzik en bloemen. In de mond een fruitige wijn met een frisse en droge afdronk. De oogst vindt plaats in de tweede week van september. Vinficatie zonder contact met de schil en een fermentatie van 21 dagen. Daarna nog een rusting van op zijn droesem voordat de wijn wordt gebotteld Een wijn die jong (binnen 3 jaar) gedronken moet worden om zijn frisheid te bewaken. Door Vinous beoordeeld met 90 punten!

Lees meer

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was het in 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer
Scroll naar boven