Wijnen van de Barbera druif

In de rustieke Piemonte streek, thuis van de rode Barbera druif, vind je eeuwenoude wijnstokken tussen wandelpaden en geurige bossen. Deze inheemse druif is net zo geliefd als Sangiovese en Montepulciano, en wordt gekoesterd in de regio.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Barbera

Blauwe druiven
De Barbera druif is een blauwe druif die op verschillende bodems gedijt, maar vooral van kalk- en leembodems houdt. De wijnstokken moeten worden intoom gehouden zodat ze een grotere opbrengst kunnen produceren. Al brengt een te grote opbrengst de kwaliteit van de druif in gevaar.

Veelzijdigheid

In de wijngaarden krijgen de Barbera wijnstokken niet de beste plekken, deze zijn gereserveerd voor de laat rijpende Nebbiolo, maar dat maakt de Barbera niet minder succesvol. Door haar goede aanpassingsvermogen kan de druif de minder prominente plekken in de gaard aan en reisde ze naar Zuid-Afrika, Australië, Argentinië en Californië. In een warmer klimaat vertaalt de Barbera druif zich in evenwichtige wijnen die rijp, pittig en helder zijn.

Vol en licht

De Barbera druif heeft een natuurlijke zuurgraad met een hoog suikergehalte. Hoe later op het jaar geoogst, hoe zwaarder de wijn is. De wijnen hebben een diep donkerrode kleur, maar zijn verrassend licht met eerder lage tannines en hoge zuurgraad. Jonge Barbera wijnen presenteren intense aroma’s van kersen, bramen en droge aardbeien. Het zijn toegankelijke wijnen met lichte smaak. Het is niet geadviseerd deze jonge Barbera wijnen in de kelder te bewaren.
Na rijping op eikenhout, en het verder rusten in stalen vaten, worden de Barbera wijnen donkerder en robuuster, proef een weldadigheid van rood fruit in balans met zuur, de verhoogde tanninegehaltes en de toegevoegde complexiteit van vanilletonen, nootmuskaat en anijs.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Barbera

De Barbera wijnen zijn het beste te smaken met rijke en behaaglijke gerechten zoals:

● Gesauteerde konijnenlevertjes
● Thaise noedelsoep van eend
● Gebraden lamsrack met kruidenkorst
● Pizza met aardse paddestoelen gedrenkt in truffelolie.

Scroll naar boven