Menu
Antoniotti Odilio - Bramaterra | Italië | gemaakt van de druiven Croatina en Nebbiolo
Antoniotti Odilio - Bramaterra | Italië | gemaakt van de druiven Croatina en Nebbiolo

Antoniotti Odilio - Bramaterra

2018

Rode wijn

Croatina, Nebbiolo

39,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Antoniotti Odilio – Bramaterra

Robijnrood kleur. Aroma's van kruiden, mineralig, rijp rood fruit, viooltjes en rozen. Sappig rijp kersen fruit met aanwezige tannines en een lange afdronk. Een pure wijn met structuur. Een bijzondere wijn uit regio Bramaterra.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Piemonte
Druif Druif Croatina, Nebbiolo
Domein Domein Antoniotti Odilio
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Mattia Antoniotti werkt samen met zijn vader Odilio en madre Piera in deze 19e-eeuwse cantina, die dateert uit 1863. Gelegen in het noordelijke dorp Casa del Bosco in de Alto Piemonte, in de provincie Vercelli, dat deel uitmaakt van de 28 hectare grote regio Bramaterra in de voor-Alpen. Ze verbouwen ongeveer 6 hectare Nebbiolo-, Croatina-, Vevakina- en Uva Rara-wijnstokken, waarvan Odilio voor het eerst bottelde in 1970. Bramaterra werd voor het eerst gedocumenteerd in 1447 en kreeg de DOC in 1979; het stond bekend als de ‘vino dei Canonici’ vanwege zijn populariteit onder de Vercellese geestelijkheid. De Bramaterra DOC bepaalt dat er maximaal 80% Nebbiolo in Bramaterra aanwezig mag zijn.

Lees meer

Wijn/spijs

Te serveren bij geroosterd vlees, gestoofd rood vlees, wild vlees.

Lees meer