vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Rabigato druif

Ontdek de lekkerste Portugese wijnen van de Rabigato druif

De Rabigato druif is een vroegrijpende witte druif uit de Portugese Douro wijnstreek en wordt met name verbouwd in het oosten van deze regio, de Douro-Superieur. Met prachtig resultaat. Deze kwaliteitsdruif produceert frisse, levendige wijnen met een heldere kleur, een mineraal karakter en mooie limoenzuren.

Rabigato is een druif met een aantal goede eigenschappen. Zo weet deze druif zijn zuurgraad te behouden ondanks de hitte en droogte. Daardoor is de druif een populair bestanddeel in de vele blends die je in de Douro tegenkomt. Wil je graag een Rabigato wijn proeven? Bekijk dan onze wijnen van de Rabigato druif. Daar zit vast een pareltje tussen die jij als fijnproever kunt waarderen.

Wijnen van de Rabigato druif

Oorsprong

Rabigato, een druivenras met zijn oorsprong in het wijngebied van de Douro-vallei, ontleent zijn naam aan de term ‘Rabo de Gato’ wat ‘kattenstaart’ betekent. Dit verwijst naar de druiventrossen van de Rabigato die meestal relatief lang zijn en naar beneden hangen.

Elegante blend

De Douro heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en maakt al geruime tijd niet alleen Port maar ook de meest sensationele droge witte en rode wijnen. Dit zijn vaak zeer elegante blends met druivensoorten zoals Rabigato, Códega do Larinho, Gouveio, Fernão Pires, Verdelho en Viosinho. De Montes Ermos Grande Reserva Branco is er zo ééntje.

Puur en eerlijk

Er zijn veel biologisch gecertificeerde wijnhuizen in de Douro wijnstreek, wat maakt dat de wijnen puur en eerlijk zijn. De meeste wijnhuizen in de Douro-vallei produceren al jaren wijnen op basis van eeuwenoude wijnkennis in combinatie met moderne technieken. Zo halen ze het beste uit de inheemse druivenrassen en het unieke terroir van de Douro-vallei.

Wil je een biologische blend proeven van de Rabigato druif? Deze droge witte Quinta dos Castelares Grande Reserva Branco uit Douro Superior is een frisse blend gemaakt van de bekendste witte druivenrassen uit Portugal: Códega do Larinho, Rabigato en Gouveio. Bekroond in De Grote Hamersma 2019 met een 8+!

De mooiste spijs wijn combinaties met Rabigato

Rabigato wijn is heerlijk bij een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Sushi, sashimi
  • Tonijn carpaccio
  • Schaaldieren
  • Quiche van geitenkaas
  • Vegetarische salade
  • Italiaanse pasta

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Rabigato druif en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Rabigato druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle Rabigato wijnen
Vindmijnwijn krijgt een 9,4 van maximaal 10 uit 21 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten

Neem vrijblijvend contact met ons op