vindmijnwijn
Gratis verzenden > € 70,- Snel bezorgd Klantenservice Inloggen Winkelwagen

Rabigato druif

De Rabigato druif is een vroegrijpende witte druif uit de Portugese Douro wijnstreek en wordt met name verbouwd in het oosten van deze regio, de Douro-Superieur. Met prachtig resultaat. Deze kwaliteitsdruif produceert frisse, levendige wijnen met een heldere kleur, een mineraal karakter en mooie limoenzuren.

Rabigato is een druif met een aantal goede eigenschappen. Zo weet deze druif zijn zuurgraad te behouden ondanks de hitte en droogte. Daardoor is de druif een populair bestanddeel in de vele blends die je in de Douro tegenkomt. Wil je graag een Rabigato wijn proeven? Bekijk dan onze wijnen van de Rabigato druif. Daar zit vast een pareltje tussen die jij als fijnproever kunt waarderen.

Rabigato wijnen

Oorsprong

Rabigato, met zijn oorsprong in de Douro wijnstreek, ontleent zijn naam aan de term ‘Rabo de Gato’ wat ‘kattenstaart’ betekent. Dit is een verwijzing naar de lange, hangende druiventrossen van dit druivenras.

Rabigato blend

De Douro heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en maakt al geruime tijd niet alleen Port maar ook de meest sensationele droge witte en rode wijnen. Dit zijn vaak zeer elegante blends met druivensoorten zoals Rabigato, Códega do Larinho, Gouveio, Fernão Pires, Verdelho en Viosinho. De Montes Ermos Grande Reserva Branco is er zo ééntje.

Traditioneel, biologisch en modern

De meeste wijnhuizen in de Douro-vallei streven er naar de traditionele processen als oogsten met de hand en persen met de voet te combineren met moderne vinificatie technieken. Zo halen ze het beste uit de inheemse druivenrassen en het unieke terroir van de Douro-vallei. Je vindt ook veel biologisch gecertificeerde wijnhuizen in de Douro wijnstreek, wat maakt dat de wijnen puur en eerlijk zijn.

Wil je een biologische blend proeven van de Rabigato druif? Deze droge witte Quinta dos Castelares Grande Reserva Branco uit Douro Superior is een frisse blend gemaakt van de bekendste witte druivenrassen uit Portugal: Códega do Larinho, Rabigato en Gouveio. Bekroond in De Grote Hamersma 2019 met een 8+!

De mooiste spijs wijn combinaties met Rabigato

Wijnen van de Rabigato druif zijn goed te combineren met een grote variëteit aan gerechten zoals:

  • Krokante calamari
  • Sushi, oesters, kreeft en garnalen
  • Spaghetti vongole
  • Salade met kwartel, truffel en asperges
  • Vis, gevogelte en kerrieschotels

Ontdek het zelf!

Heb je – net als onze winkeliers en importeurs - een passie voor kwaliteit en smaak? Dan valt er nog heel wat te ontdekken op hét wijnplatform voor wijnliefhebbers. Op Vindmijnwijn.nl. reis je langs de beste wijnhuizen en mooiste wijngebieden met wijnen van de Rabigato druif en bestel je online gemakkelijk, veilig en vertrouwd jouw ambachtelijke wijn van de Rabigato druif. Wil je meer te weten komen over Portugese wijn, wijnclassificaties, wijnstreken en druivensoorten? Lees alles over wijnland Portugal en ontdek de avontuurlijke Portugese wijnen van dit veelzijdige wijnland!

Vind alle Rabigato wijnen
Vindmijnwijn krijgt een 8,7 van maximaal 10 uit 50 beoordelingen.
Wat vinden onze klanten
Neem vrijblijvend contact met ons op