Wijnen van de Aligoté druif

Aligoté, al meer dan 200 jaar in Bourgondië, omringt door ongerepte natuur, eeuwenoude abdijen en middeleeuwse dorpen. Deze robuuste druif groeit langs de Côte-d'Or, de Côte Chalonnaise en in Mâconnais. Geniet van kunst, gastronomie en Franse finesse met de wijnen van Aligoté.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Aligoté

Witte druiven
De Aligoté druif is net zoals de Chardonnay druif lid van de Pinot familie. Al is ze niet de populairste druif van de familie. Meer prestigieuze druivenrassen winnen terrein van deze Frans inheems witte druif.

Familievete

Onderaan en aan de toppen van de Bourgondische hellingen vinden we de wijnstokken van de Aligoté druif. De soort is bestand tegen de elementen, ze gedijt ze goed in het koele klimaat en op de kalk- en zandbodems. De wijnstokken van de Aligoté druif zijn vaak benoemd als betrouwbaar en nuttig, maar ze zijn ook mystiek en prikkelend.
Recent wint de Aligoté druif aan populariteit thuis en internationaal. Niet alleen op Franse bodem doet de Aligoté druif het goed. In Roemenië en Bulgarije waar de Aligoté druif steeds populairder wordt, verschijnen wijngaarden die levendige droge wijnen op de markt brengen.

Frisse groene appel

De Aligoté druif is vroegrijp met hoge zuurgraad en weinig tannines. Ze produceert droge lichte goudgele wijnen met groene tinten die jong genoten kunnen worden. De delicate wijn is een ideale assemblage partner voor onder andere Chardonnay, Gamay, Pinot Noir. Aligoté wijnen brengen de zuurgraad op peil en voegen structuur toe. Geniet van zachte, minerale smaken, ruik witte bloemen, perzik, citroen en groene appel. Fris, zilte tonen en een fruitige zuurgraad die voor ee goede lengte zorgt

De mooiste spijs en wijn combinaties

De finishing touch op tafel met frisse vrolijke Aligoté wijnen. Lekker bij:
● Visgerechten en vissoepen
● Salades
● Lekker met kleverige kazen van koemelk.
● Krabkoekjes met aioli
● Japanse dumplings (gyoza)
● Gerookte vis

Scroll naar boven