Menu

Wijnen van de Montepulciano druif

Italië, de streken in en rond Abruzzen, Marken en Molise, daar liggen de wijngaarden van de paarsblauwe Montepulciano druif. Omringd door prachtige beschermde natuurgebieden. Van de groene heuvels en bergen, reikend tot aan de Adriatische kust. Vooral droge rode wijnen, met volle smaken worden hier geproduceerd. Een druif van geconcentreerde aard laat haar sterke pigment zien in intens donker, karaktervolle glazen.
  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Groot assortiment

  • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Filteren

Filter zoekresultaten

Landen
Toon meer opties
Wijnstreken
Vind een streek
Prijs

Waardering

Jaargang
Toon meer opties
Smaakprofiel
Toon meer opties
Thema's
Verkoop door
Toon meer opties
  • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

    Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  • Goede service

    Goede service

  • Unieke wijnen

    Groot assortiment

  • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Hulp, advies of staat je favoriete wijn er niet bij? Bel of mail ons.

020 – 2619642
info@vindmijnwijn.nl

Unieke druif

De herkomst van deze druif is vermoedelijk Toscane, maar ze is niet verbonden aan het stadje Montepulciano zoals de naam van de druif doet vermoeden. De druif komt weliswaar overal in Centraal-Oost Italië voor, maar de hoogste kwaliteit is te vinden in de heuvels van Teramo.

Wijnen met karakter

De vinificatie van de Montepulciano druif volgt het standaard proces van druiventeelt, oogst, persing, en gisting. Tijdens het fermenteren worden de suikers omgezet in alcohol. Wanneer de druif fermenteert tot er bijna geen suikers meer achterblijven, resulteert dit in de kenmerkende droge rode Montepulciano wijnen. Toch produceert de Montepulciano druif ook zoete varianten.

De op eikenhout gerijpte druif, geeft wijnen met volle smaken met laat gerijpte tannines. Vaak vertonen deze Montepulciano wijnen volle zwart-fruit smaken met inktachtige kleuren. Over het algemeen zijn de Montepulciano wijnen het beste jong gedronken. De lichtere wijnstijl, neutraal gerijpt, is indrukwekkend en internationaal bekend. Deze wijnen worden het beste genoten kort na het bottelen.

Diverse smaken

Ook met andere rassen is de Montepulciano druif, goed te smaken, zoals Merlot of Sangiovese. Die laatste bekendste en wellicht succesvolste blend. Proef de delicate balans tussen fruitigheid en zuurgraad. Enerzijds tonen van rood fruit met mildere tannines en een lagere zuurgraad. Anderzijds geeft de Montepulciano druif wijnen met kruidige toetsen. Proef nootmuskaat, kruidnagel, zwarte peper, oregano en tijm.

De mooiste wijn spijs combinaties met Montepulciano

Een Montepulciano wijn, puur of een blend, is lekker bij stevige, hartige gerechten:

  • Gebraden kalfsvlees met spinazie
  • Deep-dish pizza
  • Gegrild of gebakken rundvlees met rijke geroosterde wintergroenten
  • Ragu

Unieke druif

De herkomst van deze druif is vermoedelijk Toscane, maar ze is niet verbonden aan het stadje Montepulciano zoals de naam van de druif doet vermoeden. De druif komt weliswaar overal in Centraal-Oost Italië voor, maar de hoogste kwaliteit is te vinden in de heuvels van Teramo.

Wijnen met karakter

De vinificatie van de Montepulciano druif volgt het standaard proces van druiventeelt, oogst, persing, en gisting. Tijdens het fermenteren worden de suikers omgezet in alcohol. Wanneer de druif fermenteert tot er bijna geen suikers meer achterblijven, resulteert dit in de kenmerkende droge rode Montepulciano wijnen. Toch produceert de Montepulciano druif ook zoete varianten. De op eikenhout gerijpte druif, geeft wijnen met volle smaken met laat gerijpte tannines. Vaak vertonen deze Montepulciano wijnen volle zwart-fruit smaken met inktachtige kleuren. Over het algemeen zijn de Montepulciano wijnen het beste jong gedronken. De lichtere wijnstijl, neutraal gerijpt, is indrukwekkend en internationaal bekend. Deze wijnen worden het beste genoten kort na het bottelen.

Diverse smaken

Ook met andere rassen is de Montepulciano druif, goed te smaken, zoals Merlot of Sangiovese. Die laatste bekendste en wellicht succesvolste blend. Proef de delicate balans tussen fruitigheid en zuurgraad. Enerzijds tonen van rood fruit met mildere tannines en een lagere zuurgraad. Anderzijds geeft de Montepulciano druif wijnen met kruidige toetsen. Proef nootmuskaat, kruidnagel, zwarte peper, oregano en tijm.

De mooiste wijn spijs combinaties met Montepulciano

Een Montepulciano wijn, puur of een blend, is lekker bij stevige, hartige gerechten:
  • Gebraden kalfsvlees met spinazie
  • Deep-dish pizza
  • Gegrild of gebakken rundvlees met rijke geroosterde wintergroenten
  • Ragu
Scroll naar boven