Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum De Parcela Finca Rio Seco Tannat | Argentinië | gemaakt van de druif tannat
Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum De Parcela Finca Rio Seco Tannat | Argentinië | gemaakt van de druif tannat

Bodega El Porvenir De Cafayate Laborum De Parcela Finca Rio Seco Tannat

2018

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Argentinië
Argentinië, Cafayate
tannat

25,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Complexe krachtpatser

Deze prachtige Tannat is intens helder rood van kleur. Je vind kruidige en fruitige aroma’s als pruimen, frambozen, tijm en munt met een hint van rook en aardse tonen met in de afrdonk een vleugje van ceder en hars. Met zijn stevige tannines en gemiddelde zuurgraad en het feit dat hij 12 maanden op hout heeft gelegen is dit een echte complexe krachtpatser. Vivino score 4.2.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Argentinië
Streek Streek Cafayate
Druif Druif tannat
Domein Domein Lucía Romero- Marcuzzi
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Beperkte oplage

Van deze wijn zijn er slechts 3.000 flessen geproduceerd. Roberto Romero begon vier decennia geleden in Tolombón met wijn maken. In het jaar 2000 besloten ze in samenwerking met kleindochter Lucía Romero- Marcuzzi om een nieuw project te starten met een meer exclusieve doelgroep, het maken een premium van zeer hoge kwaliteit te maken. Er werden investeringen gemaakt in infrastructuur en technologie, terwijl tegelijkertijd de 50 jaar oude wijngaarden van Torrontés en Tannat met succes hersteld werden. In diezelfde periode werden ook Malbec, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah wijnstokken geplant in een nieuwe wijngaard. Tegenwoordig wordt de wijngaard compleet beheerd door Lucía.

Lees meer

Argentinië – Cafayate

Cafayate is een kleine, geïsoleerde vallei met zeer bijzondere kenmerken: het woestijnklimaat en de arme gronden komen ten goede aan de productie van druiven van hoge kwaliteit, waardoor het gemakkelijk is om duurzame en biologische wijnbouw te beoefenen. De belangrijkste factor die de wijnstokken beïnvloedt in deze regio, is de temperatuurschommeling overdag en ‘s nachts, vanwege de hoogte tussen de 1700m en 2500m, waardoor de druiven zeer geconcentreerd en tegelijkertijd zeer rijp kunnen worden. Dit resulteert in wijnen met zachte, ronde tannines.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven