Wijnen van de Cabernet Franc druif

Ontdek de rijke geschiedenis van de Cabernet Franc druif in Bordeaux. Deze veelzijdige druif is de oorsprong van de beroemde Cabernet Sauvignon en Merlot wijnen en wordt wereldwijd gewaardeerd. Geniet van de harmonieuze smaken en de unieke expressie van de Cabernet Franc.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Cabernet Franc

Blauwe druiven
De toonaangevende Cabernet Franc druif is een blauw druivenras die haar oorsprong kent in Bordeaux en speelt meteen ook een belangrijke rol in de Bordeaux stijl wijnen samen met Cabernet Sauvignon en Merlot.

Veelzijdigheid

Hoofdzakelijk wordt de Cabernet Franc druif geteeld als onderdeel van assemblage wijnen, echter is het ook een uitstekend druivenras voor Cepage wijnen. Daarbij is de belangrijkste streek Chinon, in de Loirevallei. De Cabernet Franc wijnen worden hier warm onthaald voor haar sterke aroma’s, ruik rijpe bessen en droog fruit.

Divers smaakpallet

De langwerpig gevleugelde trossen, met vrij kleine blauwzwarte bessen en een dunne schil, prijken in wijngaarden verspreid over de hele wereld. De Cabernet Franc wijnstokken voelen zich thuis op verschillende bodems en staan sterk en rechtop in verschillende klimaten met een voorliefde voor het koele, landinwaartse klimaat. Met gevolg hebben de Cabernet Franc wijnen een zeer divers smaakpallet, met de kenmerkende smaak van groene paprika smaak. Hoe koeler het klimaat hoe meer zuurgehalte met groene bittere tonen naar boven komen, hoe warmer het klimaat hoe zoet fruitiger, met sappig geroosterde paprika smaken de wijnen worden.

Helder en fijn

In veel opzichten lijkt de Cabernet Franc goed op de Cabernet Sauvignon, maar er zijn duidelijke verschillen. Haar verfijnde wijnen hebben helderrode kleur, een uitgesprokener parfum met tonen van grafiet, zwarte bessen, frambozen en viooltjes, ze hebben een lager tanninegehalte en een zachter mondgevoel. Cabernet Franc wijnen zijn vol, soepel en krachtig.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Cabernet Franc

Proef krachtige volle en soepele Cabernet Franc wijnen samen met kruidige gerechten. Lekker bij:

● Rillettes van konijn
● Linzensoep met gerookte varkenspoot
● Gekruide lamskroon

Scroll naar boven