Bodega Terrazul El Uru | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
Bodega Terrazul El Uru | Uruguay | gemaakt van de druif tannat
De Grote Hamersma score 8.5 sterwijn

Bodega Terrazul El Uru

2018

Rode wijn

Indien 2018 niet beschikbaar is, leveren wij 2019.

8,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

El Uru trots uit Uruguay

Uruguay het 3e wijnland van Zuid-Amerika ligt op dezelfde breedtegraad als gerenomeerde wijngebieden, zoals de Mendoza-streek in Argentinië, Colchagua-Vallei in Chili en Walker Bay in Zuid-Afrika. Door de ligging aan de Atlantische kust, heeft het klimaat een verkoelend effect op de wijnbouw.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsHert
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieReserva
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5 sterwijn

“Ruig rood kortom, dat de laatste tijd enigszins getemd is en daardoor ook de wat modernere wijndrinker weet te behagen. Zo is daar deze ‘el Uru’ van Bodega Terrazul, hun hogere lijn. Volwassen, moderne, goed gemaakte wijn.”

“Uruguay. Ik ben er nog nooit geweest. Maar het staat op mijn bucketlist. Wel sprak ik eens een in Amsterdam passagierende wijnmaker uit dat land. Over de tannat, de druif waar ze in zijn land dermate trots op zijn dat ze deze als hun nationale trots zijn gaan beschouwen. ‘Wat hij er zoal bij dronk?’ vroeg ik ‘m op verzoek van mevrouw Hamersma die in de familie nu eenmaal de eet-component verzorgt. ‘These wines are ideal to drink at any occasion.’ ‘Dat mocht ie willen’, dacht ik, ‘tannat als gastronomische kameleon.’ Is niet waar namelijk. Dit is de druif die in Madiran – waar zijn roots liggen – wordt geschonken bij rauwe, wilde eendenborst met uien (‘I live to tell’), biefstukken met fiks zwarte peper, grof gemalen uit de eikenhouten pepermolen, en onaangepaste stoofpotten. Ruig rood kortom, dat de laatste tijd enigszins getemd is en daardoor ook de wat modernere wijndrinker weet te behagen. Zo is daar deze ‘el Uru’ van Bodega Terrazul, hun hogere lijn. Volwassen, moderne, goed gemaakte wijn. Donker fruit, cacao, een jaar eiken, joyeus getannineerd, maar rijp, zwoel en aangenaam poederig, dikke bitters, veel bite. Niet van schrikken: gewoon terugbijten.”

Lees meer
Scroll naar boven