Pedregal - Tannat Merlot Cabernet Sauvignon | Uruguay | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en tannat
Pedregal - Tannat Merlot Cabernet Sauvignon | Uruguay | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon, Merlot en tannat
De Grote Hamersma score 8

Pedregal - Tannat Merlot Cabernet Sauvignon

2017

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Uruguay
Uruguay, Canelones
Cabernet Sauvignon, Merlot, tannat

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Malolactische gisting

Pedregal Tannat Merlot Cabernet Sauvignon met Malolactische gisting heeft een aantrekkelijke donkere robijnrode kleur met een pruimenaroma. Het lichaam is elegant en de tannines zijn zijdezacht en fluweelzacht. Het toont een intense fruitige expressiviteit die tot het einde aanhoudt. 6 maanden gerijpt op Amerikaans eiken.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Uruguay
Streek Streek Canelones
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Merlot, tannat
Domein Domein Antigua Bodega Stagnari
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“ “

Handmatige oogst

Handmatige oogst, zorgvuldige selectie van trossen. Vinificatie door assemblage van de 3 variëteiten. Maceratie 10-15 dagen. Malolactische gisting. Gistingstemperatuur 24ºC Om de natuurlijke eigenschappen te behouden, is er geen koudebehandeling uitgevoerd, daarom kunnen natuurlijke afzettingen in de fles worden aangetroffen die de sensorische kwaliteit van de wijn niet beïnvloeden.

Lees meer

Score 8 in De Grote Hamersma

“In Zuid-Afrika hebben ze een Cape Blend: de lokale druif pinotage in de blend met Bordeauxdruiven zoals merlot en cabernet sauvignon. In Uruguay hebben ze ook een ‘eigen’ druif: tannat. Verder alleen in het zuidwesten van Frankrijk te vinden en dan vooral de eerste jaren aan het rijpen bij de producent zelf om de tannines wat te verzachten. In Uruguay weten ze hem beter te temmen. Nu nog ronder en zachter. Compleet. Met tabak, leer, pruimen, bramen, cassis, getrimde stoppelbaardtannines en een uitzonderlijke drinkability. Zes maanden Amerikaans eiken hebben daarbij geholpen. Wat nog meer helpt is een Côtes de Boeuf.”

Lees meer

Oude familiewijnmakerij Antigua Bodega Stagnari

Van een oude familiewijnmakerij Antigua Bodega Stagnari in Santos Places Canelones, gebouwd in 1928, worden moderne wijnen gemaakt, begiftigd met finesse en grote charme. Virginia Stagnari Directeur, haar kinderen Mariana en Carlo Young talenten die, samen met Laura Casella, een professional erkend voor haar carrière in de wijnwereld, het huidige gezicht van dit wijnhuis en de stijl van zijn wijnen bepalen.

Lees meer

Santos Places, La Paz

​De wijngaarden bevinden zich in Santos Places, La Paz, waar het terroir heel bijzonder is aangezien de wijnmakerij omgeven is door steengroeven. In dit bevoorrechte terroir vinden de wijnstokken rustieke en steenachtige bodems met een goede afwatering, wat de intensiteit, concentratie en het aroma van de druiven en wijn bevordert. De ondiepe zanderige kleigrond rust op een gesteente dat is samengesteld uit van nature rottend roze graniet van zo’n 500 tot 600 miljoen jaar oud. Dit type roze graniet komt alleen voor in deze regio van heilige plaatsen.

Lees meer

De Tannat en Merlot uit Antigua Bodega

​De Tannat en Merlot uit Antigua Bodega zijn het resultaat van het Terroir-concept: “inspiratie van jonge talenten, gesteente, klimaat met grote thermische amplitude en helderheid”.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven