Boplaas Pinotage | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Pinotage
Boplaas Pinotage | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Pinotage

Boplaas Pinotage

2020

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Klein Karoo
Pinotage

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Oorsprong Pinotage

Pinotage was het resultaat van een kruising tussen Pinot Noir en Cinsaut (Hermitage) variëteiten in 1925 door professor AI Perold aan de Universiteit van Stellenbosch. 

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Klein Karoo
Druif Druif Pinotage
Domein Domein Boplaas Cellar
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Een echte Zuid-Afrikaan

Geplant in de jaren 80 werden de druiven met de hand geoogst bij 24 ° B. De wijngaard levert slechts 8 ton / ha op.  Boeket is geladen met aroma’s van aardbei, moerbei met een vleugje cacao, smaak vol sappig rood fruit, hints van aardbeienjam en aardse ondertonen. Wijn vertoont complexiteit en evenwicht. Een echte Zuid Afrikaan van Pinotage.

Lees meer

Het wijnhuis Boplaas

Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.

Lees meer

Lekker bij

Gebakken eendenborst met een reductie van Pinotage en rode stroom, geserveerd op een bedje van zoete aardappelpuree en geroosterde worteltjes. Gegrilde lamskoteletten met rocquettesalade en gekookte krieltjes in boter en olijfolie. Rood vlees, robuuste pasta’s, gebraden kip en geroosterde groenten. De perfecte wijn voor elke barbecue of om te relaxen – na een drukke dag. Resterende suiker 4,0 g / l – PH 3.64 – Totaal zuur 5,7 g / l – Alcoholpercentage 13,5%

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven