Du Toitskloof Pinotage | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Pinotage
Du Toitskloof Pinotage | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Pinotage
De Grote Hamersma score 8.5

Du Toitskloof Pinotage

2018

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Breede Rivier vallei
Pinotage

9,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De echte Zuid Afrikaan

De Du Toitskloof Pinotage is donker robijn van kleur, deze wijn biedt aroma's van rijpe pruimen, kersen, chocolade en een lichte geur van gedroogde banaan, allemaal verpakt in zoete, eikenhouten vanille. Droge, soepele tannines dragen bij aan een zijdezacht mondgevoel van zwarte kersen.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Breede Rivier vallei
Druif Druif Pinotage
Domein Domein Du Toitskloof Cellar
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsTruffelrisotto
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Vinificatie

Alle druiven voor deze wijn komen uit een straal van 5 km van de kelder van Du Toitskloof. De druiven werden geplukt wanneer ze de optimale fysiologische rijpheid hebben bereikt van 25° tot 26°C Balling. Na het pletten en ontpitten werden de druiven 48 uur koud geweekt bij 12° tot 15°C om maximale smaak en kleurextractie te verkrijgen. De gisting duurde zeven dagen, gedurende welke het sap om de vier uur gedurende 30 minuten over de schillen werd gepompt. Na de eerste gisting onderging de wijn een malolactische gisting, waarna de wijn nog 8 maanden heeft gerijpt op Franse eiken vaten.

Lees meer

Fairtrade wijnboerderij

Deze coöperatie haalt zijn druiven bij 22 verschillende boeren wiens wijngaarden maximaal tien kilometer verwijderd zijn van de wijnmakerij Du Toitskloof. De meeste wijnboerderijen worden al generaties lang beheerd door dezelfde families. Sinds de oprichting in 1962 hebben de wijnmakers zich met succes verenigd. Meer dan 1.600 werknemers zorgen ervoor dat alleen de beste druiven in de fles komen. En sommige gevallen zelfs met Fairtrade-zegel.

Lees meer

Lekker bij

Heerlijk bij gegrilde vleesgerechten, wild, biefstuk en pasta. Deze echte Zuid-Afrikaanse wijn is een geweldige metgezel bij een traditionele Zuid-Afrikaanse ‘braai’.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven