Boplaas Tinta Barocca | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Tinta Barroca
Boplaas Tinta Barocca | Zuid-Afrika | gemaakt van de druif Tinta Barroca
De Grote Hamersma score 8.5

Boplaas Tinta Barocca

2020

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Klein Karoo
Tinta Barroca

11,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Houtgerijpt

Deze Boplaas Tinta Barocca heeft 10 maanden gerijpt op Franse eikenhouten vaten van 3e en 4e vulling. Het is een aromatische wijn met een medium body en een combinatie van rijpe pruimen, moerbeien, sappige frambozenjam, heldere kruiden en een kenmerkende onderstroom van cacaopoeder, typisch voor Tinta, alles omhuld met zachte tannines.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Klein Karoo
Druif Druif Tinta Barroca
Domein Domein Boplaas Cellars
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Shiraz of Tinta Barocca

Tinta Barocca was de eerste Portugese variëteit die bij Boplaas werd geplant, hoewel Oupa Danie Nel een aantal jaren lang de indruk had dat het Shiraz was, totdat zijn zoon en de huidige keldermeester Carel Nel monsters verzond naar de Universiteit van Stellenbosch en geïdentificeerd werden als Tinta Barocca. Deze toevallige fout van de wijnstokkwekerij zette het streven van de Familie Nel in gang om niet alleen de beste versterkte wijnen van traditionele Portsoorten te maken, maar ook mollige Portugese tafelwijnen op basis van deze variëteiten.

Lees meer

Het wijnhuis Boplaas

Boplaas is gelegen in Calitzdorp, een klein pittoresk dorpje in de Zuid-Kaap in het majestueuze Kleine Karoo. De familie Nel maakt deel uit van een rijke erfenis die teruggaat tot meer dan 150 jaar. Boplaas is een familiebedrijf met Carel Nel, een Kaapse wijnmeester, als eigenaar en keldermeester. Boplaas wordt al geruime tijd beschouwd als een voorloper in de productie van premium wijn en port.

Lees meer

Lekker bij

Een ideaal aperitief of partner bij rustieke landelijke gerechten zoals gegrild rood vlees, wildgerechten, warme ovenschotels of zelfs een gebraden kip op zondag, gegrilde peri-peri kip, rundvlees of gewoon met fijne vrienden en goede kaas. Resterende suiker 2,7 g / l – PH 3.67 – Totaal zuur 5,4 g / l – Alcoholpercentage 14,5%

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven