Boschendal Brut NV | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Chardonnay en Pinot Noir
Boschendal Brut NV | Zuid-Afrika | gemaakt van de druiven Chardonnay en Pinot Noir

Boschendal Brut NV

Mousserend

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Zuid-Afrika
Zuid-Afrika, Coastal Regio
Chardonnay, Pinot Noir

19,25

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een Afrikaanse ‘champagne’!

De Chardonnay- en de Pinot Noir druiven voor de Boschendal Brut NV werden met de hand geplukt in de koele ochtend voor de drukte van de dag, liefdevol op kwaliteit gesorteerd op onzuiverheden en in kleine kisten geplaatst voor de zachtste behandeling tijdens het vervoer naar de kelder.

Hoe smaakt deze wijn?

Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Smaak Smaak Droog, strak en fruitig
Droog, strak en fruitig
Land Land Zuid-Afrika
Streek Streek Coastal Regio
Druif Druif Chardonnay, Pinot Noir
Domein Domein Boschendal
AlcoholAlcohol12,0%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieWine of Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Romig mondgevoel

Bleekgoud met een zwier van delicate belletjes, voorafgegaan door heerlijke lagen citrus en een afdronk met aantrekkelijke lengte en frisheid. De rijping op de droesem zorgt voor een goed afgerond, romig mondgevoel met een verrukkelijke mineraliteit, een goede balans en een naadloze afdronk.

Lees meer

Vinificatie

De lange arbeid van liefde die het maken van deze premium MCC is, begint met een hele tros persen in afzonderlijke partijen om alle natuurlijke smaken van de druiven te vangen. Alleen het beste sap uit de vrije persing werd gebruikt voor de gisting. Na afloop werd de tank gevuld en op de primaire droesem gelaten tot de assemblage voor extra smaak en dimensie. De uiteindelijke blend van de basiswijn werd vervolgens gestabiliseerd en gefilterd. Het suikergehalte van de wijn werd op 24 g/l gebracht, gevolgd door de toevoeging van de ‘liqueur de tirage’ (gist) voor de tweede gisting in de fles, waar de magie van de MCC-bubbel zich voltrekt. Dit resulteerde in de betoverende fijne mousse waar onze Méthode Cap Classique zo bekend om staat. Een rijping van minimaal 12 maanden op de droesem in de fles volgde om extra complexiteit en karakter op te bouwen voordat de wijn werd vrijgegeven.

Lees meer

De wijnboerderij

Maar een paar plaatsen ter wereld kunnen claimen alles te hebben waar een wijnliefhebber naar verlangt. Boschendal Estate is zo’n unieke bestemming. Deze magnifieke Boschendal winery ligt op een uurtje rijden van Kaapstad, in het pittoreske Groot Drakenstein Valley, aan de rand van Franschhoek. Wereldberoemd is de Boschendal picknick en de fameuze lunch in het sfeervolle restaurant. Redenen om eens een bezoek te brengen aan Boschendal; de parel van Franschhoek.

Lees meer

Lekker bij

Onmisbaar bij iedere feestelijke gelegenheid! Geniet goed gekoeld op zichzelf of als de perfecte partner voor panko-gekorst garnalen met citroen-knoflook aioli, gastronomische pasta met parmezaan en pancetta of verse oesters. De grote Hamersma 8.5

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven