Ca ‘Dei Frati Lugana Il Frati | Italië | gemaakt van de druif Trebbiano
Ca ‘Dei Frati Lugana Il Frati | Italië | gemaakt van de druif Trebbiano

Ca ‘Dei Frati Lugana Il Frati

2022

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Lombardije
Trebbiano

17,50

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Bekroonde wijn

Één van de betere wijnen met classificatie DOC Lugana in de streek Lombardije. Bekroond met veel onderscheidingen. De Ca ‘Dei Frati Lugana Il Frati heeft wat associaties met witte Bourgogne, maar dan met een duidelijke Italiaanse touch.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Lombardije
Druif Druif Trebbiano
Domein Domein Cà dei Frati
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Turbania druif

De wijn is gemaakt van de Turbania druif; een lokale variant van de bekende Trebbiano druif. In de neus ruik je de complexe geur van honing, levendig wit fruit en bloemen. Zeer geurig voor Italiaans witte wijn! Een wijn met goede bewaarcapaciteit, met de jaren komen de minerale accenten meer naar boven.

Lees meer

Het wijnhuis Cà dei Frati

Uit documenten blijkt dat Cà dei Frati reeds bestond in 1782. Documentatie verwijst naar ‘een huis met een wijnkelder op het land van Sermion, met de benaming ‘huis van de broeders’ (dei Frati). Men bezit daar 20 hectare aan wijngaarden met een grote verscheidenheid aan verschillende terroirs. Er is namelijk veel leem met een hoog gehalte aan kalk en minerale zouten. Door de aanwezigheid van veel kiezel is hier sprake van een goede doorlatendheid van de bodem. Dit zorgt ervoor dat de druiven optimaal kunnen rijpen. Mede dankzij zoon Pietro van oprichter Felice’s Dal Cero, werd in 1969, na 30 jaar intensieve arbeid in de wijngaarden en de kelder, de DOC opgericht en bottelde Pietro zijn eerste Lugana Casa dei Frati.

Lees meer

Gunstig microklimaat

Van groot belang is ook de Pelér wind die over het Gardameer komt waaien. Deze zorgt voor grote temperatuurverschillen op korte termijn, die weer een positieve uitwerking heeft op de aromawerking van de druif. Het Gardameer werkt op haar beurt weer als een regulator tegen te grote verschillen tussen de verschillende seizoenen. Kortom, een plekje met een heerlijke Mediterraan microklimaat.

Lees meer

Lekker bij

Deze wijn smaakt geweldig bij Risotto, schaaldieren of gegrilde groenten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven