Cantina di Ruvo di Puglia Castel del Monte | Italië | gemaakt van de druif nero di troia
Cantina di Ruvo di Puglia Castel del Monte | Italië | gemaakt van de druif nero di troia

Cantina di Ruvo di Puglia Castel del Monte

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Italië
Italië, Puglia
nero di troia

21,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Krachtpatser

Wat een krachtpatser van een rode wijn. In de neus gekonfijt zwart fruit, zoete kersen, pruimen, chocolade en tabak. Zeer vol, krachtig en rond in de mond. Het zwarte fruit overheerst met op het einde een mooi evenwicht tussen alcohol en tannines. Een lange afdronk met geroosterde noten. Een glas Augustale is een waar genot voor de zintuigen, een heerlijke traktatie om van te genieten.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif nero di troia
Domein Domein Cantina di Ruvo di Puglia
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominazione di origine Controllata e Garantita
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Bekroond

De Cantina di Ruvo di Pugia Castel del Monte Nero di Troia Augustale Reserva heeft de volgende erkenningen gekregen: Gold Medal -Concours Mondial de Bruxelles Gambero Rosso – 2 Bicchieri Luca Maroni – 96 points Berliner Wein Trophy – Gold Medal 5StarsWines – 90 points

Lees meer

De geschiedenis

De geschiedenis van ons land kruist de geschiedenis van onze coöperatie. De Murgische man is hier al sinds het paleolithicum en millennia lang heeft hij deze heuvels van rotsen en weinig land gecultiveerd. Hier benadrukken de wortels van de Cantina di Ruvo di Puglia, in de diepe culturele, artistieke en gastronomische tradities van onze voorouders. Die de stichtende leden inspireerden om zich te bevrijden van de macht van de landeigenaren om leven te geven aan een cultureel in plaats van een economisch project. Het jaar was 1960. Zo ontstond onze coöperatieve wijnmakerij die tot op de dag van vandaag honderden wijnmakers verenigt uit het gebied tussen Ruvo di Puglia en Castel del Monte. Als een sterk punt en samenvoeging van een gebied dat rijk is aan tradities en geschiedenis. Cantina di Ruvo di Puglia is gevestigd in het gelijknamige plaatsje Ruvo di Puglia in Apulië, 35 kilometer ten westen van Bari. In 1960 werd het als kleine vereniging van lokale wijnboeren opgericht, inmiddels heeft het na meer dan 50 jaar maar liefst 1020 leden – met de typische mix van lokale traditie en moderne know-how in kelder en wijnberg. Rijk aan tradities en geschiedenis.

Lees meer

Bari en Barletta-Andria-Trani.

De wijngaarden van wijnmakerij Ruvo di Puglia strekken zich uit over een gebied dat zich uitstrekt over twee provincies. Namelijk Bari en Barletta-Andria-Trani. In de topografische verscheidenheid van zo’n uitgestrekt gebied,  herkennen we de kleinste gemene deler van een rotsachtig terrein. Maar rijk aan spontane vegetatie, enigszins gelegen op een hoogte met een zacht dalende trend in de richting van de Adriatische Zee. Van waaruit het de bries ontvangt die de verzengende temperaturen van de Apulische zomer. In zo’n natuurlijke context is het mogelijk om oude wijnstokken te bewonderen die in de “alberello” -stijl zijn verbouwd. De lange gangen die typerend zijn voor de “aangespoorde cordon” -landbouw en de grote vruchtbare uitgestrekte “Apulische pergola” -wijnstokken.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven