Cantina di Ruvo di Puglia Nero di Troia Grifone | Italië | gemaakt van de druif nero di troia
Cantina di Ruvo di Puglia Nero di Troia Grifone | Italië | gemaakt van de druif nero di troia

Cantina di Ruvo di Puglia Nero di Troia Grifone

2022

Rood

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Italië
Italië, Puglia
nero di troia

9,75

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Geweldige wijn voor uitzonderlijke lage

Een geweldige wijn voor een uitzonderlijk lage prijs. De Grifo is een prachtige nero di troia. Met zijn diep robijnrode kleur met intense, violette reflecties verleidelijk in het glas zwiert. Het buitengewoon fruitige bouquet weet elke neus in te palmen met aantrekkelijke aroma’s van amarena-kersen, bramen en frambozen.

Hoe smaakt deze wijn?

Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Smaak Smaak Intens, rond en romig
Intens, rond en romig
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif nero di troia
Domein Domein Cantina di Ruvo di Puglia
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Gedeeltelijke rijping in houten vaten

Het geheel wordt vervolmaakt met kruiden en specerijen en subtiele houttonen door de gedeeltelijke rijping in houten vaten. In de mond robuust, stevig en compact met wederom een explosie aan fruit. Toch voert elegantie de boventoon met daarbij een zeldzame mix van fijn gepolijste maar tegelijkertijd pittige en veeleisende tannines. Een geweldige wijn voor een uitzonderlijk lage prijs.

Lees meer

Geschiedenis van Nero di Troia

In 1200 voor Christus, na het einde van de Trojaanse oorlog. Keerden Diomedes en zijn mannen terug naar Argos. Met hun schepen leggen ze aan in het huidige Puglia, kamperend in het Ruvo-gebied. Ze hebben enkele wijnstokscheuten bij zich die ze samen met lokale boeren planten in het vruchtbare Apulische land. De wijn die Cantina di Ruvo di Puglia maken is een heerlijke nectar. Die ze dopen met de naam van hun land van herkomst. Dit is hoe Nero di Troia werd geboren, wat tegenwoordig een van de beste Apulische wijnen is. De wijngaarden van wijnmakerij Ruvo di Puglia strekken zich uit over een gebied dat zich uitstrekt over twee provincies. Namelijk Bari en Barletta-Andria-Trani. In de topografische verscheidenheid van zo’n uitgestrekt gebied herkennen we de kleinste gemene deler van een rotsachtig terrein. Maar rijk aan spontane vegetatie, enigszins gelegen op een hoogte met een zacht dalende trend in de richting van de Adriatische Zee. Van waaruit het de bries ontvangt die de verzengende temperaturen van de Apulische zomer. In zo’n natuurlijke context is het mogelijk om oude wijnstokken te bewonderen die in de “alberello” -stijl zijn verbouwd. De lange gangen die typerend zijn voor de “aangespoorde cordon” -landbouw en de grote vruchtbare uitgestrekte “Apulische pergola” -wijnstokken.

Lees meer

Onderschiedingen:

Sakura Japan Women’s Wine Awards – Gold Medal  Gold medal China wine & Spirits awards Wine Enthusiast – 86 points Tastings Chicago Platinum Medal Superlative Concours International Gilbert & Gaillard – Gold medal Luca Maroni – 98 points – 1st best red wine Berliner Wein Trophy – Gold Medal Mostra Nazionale Vini Pramaggiore – Gold medal Mostra Nazionale Vini Pramaggiore – Oscar d’argento regionale

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven