Menu
- Rode wijn
-
-
- Druiven
- AglianicoZonnige warme dagen, met koele nachten en een droog klimaat zijn de beste omstandigheden om de Aglianico wijnstokken te planten en ze laat in het seizoen te oogsten. Niet alleen in Italië, maar ook in Californië en Australië is de Aglianico druif aangeplant. De blauwzwarte Aglianico druif, met haar kleine bessen en blaadjes, heeft kenmerkende frisse zuren en stevige tannines met een goed bewaarpotentieel.
- BarberaDe Barbera druif is een blauwe druif die op verschillende bodems gedijt, maar vooral van kalk- en leembodems houdt. De wijnstokken moeten worden intoom gehouden zodat ze een grotere opbrengst kunnen produceren. Al brengt een te grote opbrengst de kwaliteit van de druif in gevaar.
- Cabernet Sauvignon
- CorvinaDe trotse Corvina wijnstokken hebben een hoge opbrengst wanneer die langs pergola’s worden geleid. Zo worden de stokken langer, dit bevorderd de productie van knoppen.
- GamayDe Gamay heeft een dunne purperkleurige schil en lage tannines. Zelfs op de alkalische graniet bodems van de Beaujolais heeft de druif hoge opbrengsten.
- Merlot
- Alle druiven
- Druiven
-
- Witte wijn
-
-
- Druiven
- AlbariñoDe Albariño druif gedijt goed in het warme vochtige klimaat van de Vinho Verde streek. Traditioneel groeien de wijnstokken van de Albariño druif rond de stammen van populieren en in de struiken langs de rand van open velden. Tegenwoordig verbouwen een klein aantal wijnboeren in de Vinho verde streek nog steeds op deze manier de Albariño druif. Sommige van deze wijnstokken zijn tot 300 jaar oud en behoren de werelds oudste. Moderne wijnbouw leidt de wijnstokken op pergola’s en op draad om de wijnstokken droog te houden en om overbebouwing te vermijden.
- ArneisDe Arneis druif heeft zijn naam niet gestolen. De naam Arneis, kleine boef in het Piemontese dialect, kreeg hij omdat de soort enigszins moeilijk te telen is. Gevoelig aan de elementen, snel overrijp met een eerder lage zuurgraad een ware uitdaging voor de wijnboeren.
- ChardonnayDe invloed van de wijnmaker bij het produceren van Chardonnay wijn is groot. Wijnbereidingstechniek, zoals malolactische gisting geeft boterachtige aroma’s. Rijping in eiken vaten draagt bij aan tonen van vanille, rook en hints van zoete kruiden zoals kruidnagel en kaneel.
- Chenin BlancDe van nature krachtige Chenin Blanc wijnstokken schenken grote opbrengsten die in toom moeten worden gehouden om de kwaliteit van de wijn te garanderen. De veelzijdige Chenin Blanc druif is goed aanpasbaar aan bodem en klimaat, en gedijen in verscheidene streken. Met uiteenlopende wijnstijlen tot gevolg.
- GarganegaDe Garganega wijnen worden op grote schaal geproduceerd, zowel in het noorden, als in het zuiden van land en worden internationaal goed ontvangen.
- Alle druiven
- Druiven
-
- Rosé
- Mousserend
- Dessert
- Port & Sherry