Champagne Moutardier Cuvee Sélection Brut | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Champagne Moutardier Cuvee Sélection Brut | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Champagne Moutardier Cuvee Sélection Brut

Mousserende wijn

42,00

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Verrassend lekker

De Champagne Moutardier Cuvee Sélection Brut is een zeer aangename verrassing van 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay. Een harmonische geur aan rijp fruit samen met tonen van bloemen. Complexe, volle smaak met zoete en fruitige aroma’s en een lange afdronk.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Rijp en fruitig
Rijp en fruitig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Champagne
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein Moutardier
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsAardbeien
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Champagnehuis Jean Moutardier

Het champagnehuis bevindt zich ruim 100 km ten oosten van Parijs in het dorpje Le Breuil, in het dal van Surmelin. Hier bij dit familiebedrijf, ver weg van de doorsnee wijnroutes, wordt een prachtige reeks wijnen gemaakt van ware topkwaliteit en grote persoonlijkheid. Tachtig procent van de wijngaarden van dit champagnehuis is beplant met de druif Pinot Meunier en de familie Moutardier staat bekend als onbetwiste kenners van dit druivenras.

Lees meer

Historie

De geschiedenis van de familie Moutardier in Le Breuil gaat eeuwen terug. In 1450 was een lid van de familie zelfs burgemeester van ‘Le Breuil’ en de familie wordt dan ook gerekend tot de één van de oudste families van druiventelers. De vader van Jean Moutardier begon in 1920 zelf met het maken en verkopen van champagne, waarbij zijn zoon Jean hem in 1946 opvolgde. Jean kocht diverse hectare verwaarloosde percelen op en maakte deze geschikt voor het verbouwen van druiven. Inmiddels beschikt de familie Moutardier over 18 hectare aan wijngaarden, welke gunstig zijn gelegen op eersteklas hellingen gericht naar het zuiden met kalkhoudende grond van het dal. Op champagneflessen vind je over het algemeen geen jaartal omdat het bij de assemblage van champagne gebruikelijk is dat druiven van verschillende oogsten en verschillende jaren worden samengevoegd voor het beste resultaat. Een jaartal zul je dus ook bij de champagnes van de familie Moutardier niet op de fles zien staan.

Lees meer

Lekker bij

Olijven kunnen een prachtige aanvulling zijn op een glas champagne. De bittere en zoute smaak van de olijven vult de zuurgraad van de champagne mooi aan.

Lees meer
Scroll naar boven