Château les Merles Bergerac Rosé | Frankrijk | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon en Merlot
Château les Merles Bergerac Rosé | Frankrijk | gemaakt van de druiven Cabernet Sauvignon en Merlot

Château les Merles Bergerac Rosé

2022

Rose

Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Frankrijk
Frankrijk, Bergerac
Cabernet Sauvignon, Merlot

7,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Uitstekende prijs-kwaliteit!

Deze heerlijke rosé heeft een lichtroze kleur, intens aromatische neus van vers fruit, mond zeer goed in balans met een goede lengte. Goede Vivino score 3.8. én een mooie prijs! Aanrader!

Hoe smaakt deze wijn?

Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Smaak Smaak Fruitig en kruidig
Fruitig en kruidig
Land Land Frankrijk
Streek Streek Bergerac
Druif Druif Cabernet Sauvignon, Merlot
Domein Domein Vignobles Lajonie
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d’Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vignobles Lajonie

Gérard Lajonie komt uit een lijn van drie generaties wijnbouwers. In 1962 nam hij het stokje over van zijn ouders. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn boerderij door middel van nieuwe plantages en de aankoop van verschillende eigendommen, waaronder zijn “vlaggenschip”, Château Bellevue in 1970. Zo bracht hij de totale oppervlakte van zijn 85 ha wijngaard die is nu gegroepeerd in SCEA en waarin Gérard LAJONIE en zijn drie zonen: Joël, Alain en David verenigd zijn. Met een oppervlakte van 50 Ha is deze wijngaard opgezet op de schitterende heuvels van Monbazillac.

Lees meer

Wijngebied

Bergerac is een zeer uitgestrekt wijngebied in Zuidwest-Frankrijk, grenzend aan Bordeaux. Verschillende kleine appellations tref je hier dicht bij elkaar aan: Monbazillac, Montravel, Pécharmant en Saussignac. Het landschap is heel gevarieerd. De Bergerac streek is een gebied waar we niet vaak aan denken terwijl daar toch hele mooie wijnen vandaan komen. De stijl is vergelijkbaar met de Bordeaux.

Lees meer

Vinificatie

Beschrijving van het productieproces: De druiven worden geoogst met een mechanische oogstmachine op de optimale rijpheid, en ondergaan een directe persing onder koolgas (om druivenoxidatie te beperken). Na sedimentatie bij 5°C wordt de fermentatie gestart met geselecteerde gist. Het proces is geconditioneerd op een temperatuur van 16°C. Wanneer alle suikers zijn getransformeerd, moet de wijn nog 4 tot 8 maanden rijpen. Voor het bottelen van de wijn wordt deze eerst nog gefilterd.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven