Coelheiros Tapada de Coelheiros Red | Portugal | gemaakt van de druiven Alicante Bouschet en Cabernet Sauvignon
Coelheiros Tapada de Coelheiros Red | Portugal | gemaakt van de druiven Alicante Bouschet en Cabernet Sauvignon

Coelheiros Tapada de Coelheiros Red

2016

Rode wijn

Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Bekroond

92 punten

Bekroond

91 punten

27,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Deze wijn heeft 2 prijzen gewonnen
Bekroond

92 punten

Bekroond

91 punten

Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Historische Portugese wijn

Tapada de Coelheiros rood van Coelheiros is een historische wijn die voor het eerst werd geproduceerd in 1991. Sinds het begin was Cabernet Sauvignon een belangrijk onderdeel van de blend, en dat blijft het tot op de dag van vandaag, een van de iconen van deze variëteit in Portugal geworden.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Portugal
Streek Streek Alentejo
Druif Druif Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon
Domein Domein Coelheiros
AlcoholAlcohol14,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Bekroond

Robert Parker en Wine Enthusiast hebben deze wijn beoordeeld met 92 en 91 punten. Vivino score 4.1.

Lees meer

Elegant

Een krachtige neus met tonen van zwart fruit, kruiden en tabak. De intensiteit van de frisheid van Cabernet Sauvignon valt op in de mond, gevolgd door de zijdezachte textuur van Alicante Bouschet, wat leidt tot een elegante en aanhoudende afdronk. De wijn is afkomstig uit Vinha Leonilde, die in 1982 werd geplant ter ere van D. Leonilde Silveira, vanwege haar toewijding aan het land, het landgoed en de regio. De ervaring van verschillende oogsten en een beter begrip van onze bodems hebben de introductie van Alicante Bouschet mogelijk gemaakt, wat naar de huidige blend heeft geleid.

Lees meer

Vinificatie

30% Alicante Bouschet (granacha) 70% Cabernet Sauvignon De druiven worden met de hand geplukt en vervoerd naar de kelder. Fermentatie vindt plaats in RVS tanks en daarna opvoeding van 18 maanden op Franse eikenhouten vaten. Vervolgens nog een rijping van 18 maanden op fles. Alcohol 14,5% / Restsuiker 0,7 g / l Zuurgraad 5,9 g / l Bewaarpotentieel van 10 tot 15 jaar.

Lees meer

Wijnhuis

Herdade de Coelheiros, een familiedomein, produceert sinds 1991 wijnen van hoge kwaliteit in Alentejo. Gelegen in Igrejinha, in de gemeente Arraiolos, deelt het de filosofie van de kunst van de beroemde handgemaakte wandtapijten: het borduurwerk in het kleinste bekende punt, van wat een gedetailleerd en rigoureus ontwerp oplevert. (Arraiolos Tapestry – Teresa Pacheco Pereira) Dit is hoe de wijnen van Coelheiros worden geboren: van elk wijngaardperceel, blend to blend, een compositie die geweven is in een diepe verbinding met land en natuur.

Lees meer
Scroll naar boven