Coloma Alarije | Spanje | gemaakt van de druif Alarije
Coloma Alarije | Spanje | gemaakt van de druif Alarije
De Grote Hamersma score 8.5

Coloma Alarije

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Extremadura
Alarije

12,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Wijn van 'vergeten' druif

De Coloma Alarije is een zeer bijzondere limited edition-wijn (5000 flessen op jaarbasis) van een bijna uitgestorven druif. Toen wijnmaakster Amelia Coloma in 1997 het stokje van haar vader overnam, was er vrijwel niets meer over van deze voormalige ‘vergeten’ druif uit Extremadura.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Extremadura
Druif Druif Alarije
Domein Domein Coloma
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsGarnalencocktail
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Zoektocht beloond

De wijnmaakster heeft er 10 jaar naar gezocht. Ze nam talloze monsters van stokken van enkele oude locaties in Extremadura om er vervolgens een dna-analyse op los te laten. Dit om met zekerheid te bepalen dat het inderdaad om 100% alarije ging. En die zoektocht en experimenteerdrift wordt rijkelijk beloond. Wát een bijzondere wijn! Aromatisch en onverwacht fris voor een wijn uit het hete Extremadura. Frisse geur, buxus, venkel en een vleugje ‘Williams’ peer. Licht en ook fris van smaak. Fruitig (wilde perzik) met een lange, milde en licht ziltige afdronk. En zijdezacht, want de druiven worden slechts licht gekneusd (free-run juice). Unieke wijn waar je van blíjft drinken.

Lees meer

De Grote Hamersma score 8,5

“Sommige vergeten druiven kun je ook beter maar vergeten. Geldt niet voor de alarije die we via Coloma (dank daarvoor) in Extremadura oppikten. Druif bleek zelfs ter plekke dermate eenkennig dat wijnmaakster Amelia Coloma er tien jaar naar gezocht heeft voordat ze ‘m weer wist te vinden. Verstoppertje spelen is ook een kunst. Als we ‘m nu moeten zoeken weten we echter meteen waar we moeten zijn: in de koelkast. Daar hoort ie ook thuis, want geeft fris, ongecompliceerd wit dat echter de onbenulligheid ver achter zich laat. Sappig, ziltig, witlofbittertjes, gedroogde appel, perzikprintje, abrikozenschil en een lichtkruidige afdronk. Nu zijn we vast nog wat vergeten maar dat mag bij vergeten druiven. Gelukkig zijn ze van deze niet vergeten er wijn van te maken. Score: 8,5.”

Lees meer

Bodega Coloma

In 1997 namen de 3 kinderen van oprichter José Felix Coloma het van hem over. Amelia Coloma is de wijnmaakster. Zij focust zich zoveel mogelijk op wijnen van druiven die van oorsprong voorkomen in Extremadura, zoals alarije, cayetana en garnacha tintorera. Ook richt zij zich op bepaalde druivensoorten die het heel goed doen in Extremadura, zoals graciano, pinot noir en syrah. 

Lees meer

Lekker bij

Kleine tapas, allerlei soorten zeevruchten, rijst- en pastaschotels zoals een courgette tortellini in roomsaus. 

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven