Barbadillo Sábalo Organic Palomino | Spanje | gemaakt van de druif palomino fino
Barbadillo Sábalo Organic Palomino | Spanje | gemaakt van de druif palomino fino
De Grote Hamersma score 9-

Barbadillo Sábalo Organic Palomino

2021

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Spanje
Spanje, Sanlúcar de Barameda
palomino fino

17,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Spannende biowijn van dé sherrydruif

Als je eens een complexe, spannende 'gewone' wijn wilt proeven van dé sherrydruif, dan zit je met de Sábalo Organic Palomino goed. Hoewel, 'gewoon' is-ie zeker niet. Biologisch, gastronomisch en mooi in balans, alles klopt eraan! Vivino score 3.8.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Spanje
Streek Streek Sanlúcar de Barameda
Druif Druif palomino fino
Domein Domein Barbadillo
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsOesters
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieVino de la tierra
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 9-

De Grote Hamersma score 9-

“ “

Beperkte oplage

Een licht zoetje in de geur; meidoorn, liguster en rijpe appels. Qua smaak kruidig, mooie zachte zuren, met een licht ziltige afdronk. Druiven eind augustus geplukt en spontaan vergist. Fermentatie op 17 graden Celcius in de tank. 4 maanden sur lie. Limited edition: slechts 5500 flessen. Wees er dus snel bij!

Lees meer

De Grote Hamersma score 9-

“Palomino. Ooit een eigen spijkerbroekenmerk van C & A waar je als rechtgeaarde puber niet dood in aangetroffen wilde worden. Levi’s moest het zijn natuurlijk. Memory lane. Zo ook de sherrykuur die mijn moeder – en vele anderen – deed, met dank aan de palomino, de sherrydruif. Enfin, ook sherry bevindt zich inmiddels in de categorie ‘daar wil je niet dood mee aangetroffen worden’. Ondanks verwoede pogingen van een aantal sommeliers die als Jehova’s de spijtoptanten tot andere gedachten pogen te brengen. Maar attentie, attentie, de palomino is niet dood, hij leeft. En steeds vaker als ‘gewoon wit’ dat ‘ongewoon lekker’ smaakt. Zoals deze van Barbadillo, eigentijds biologisch bovendien. Prima claim to fame hedendaags natuurlijk. Maar wellicht helpen geur en smaak ook een handje. Type natuurwijn. Geschilde goudrenetten buiten de koelkast, vochtig hooi, gedroogd geel fruit, ziltigheid, notigheid, witlofbitters, drentelende zuren. Nerveus en ongedurig. Levendig…score: 9-.”

Lees meer

Eervolle vermelding Concours Spaanse wijn 2021

Finalewijn met een eervolle vermelding Concours Spaanse wijn 2021 ICEX/Foods and Wines from Spain i.s.m. Perswijn (jaargang 2019): “Fijn, noten, bloemen, boenwas, appel / rijp en elegant, fijne zuren, ook weelderig.”

Lees meer

Bodegas Barbadillo: een begrip

Barbadillo is een begrip in de sherrystreek en bekend van o.a. de Solear Manzanilla. Ze zijn een van de grootste aanbieders in Sanlucar de Barrameda. En ondanks dat ze best groot zijn, is het nog altijd een familiebedrijf met vele kleine bodega’s onder haar hoede. Ze bestaan al bijna 200 jaar en bieden volop ruimte voor innovatie en kleinschalige projecten. Sábalo is daar een voorbeeld van. Een kwaliteitswijn in beperkte oplage die geen oxidatieve rijping heeft gehad. Granada Wijnen is er de exclusieve aanbieder van voor Nederland.

Lees meer

Lekker bij

Vis, schaal- en schelpdieren.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven