Dao Cabriz Organic Tinto | Portugal | gemaakt van de druiven Alfrocheiro, Tinto Roriz en Touriga Nacional
Dao Cabriz Organic Tinto | Portugal | gemaakt van de druiven Alfrocheiro, Tinto Roriz en Touriga Nacional
De Grote Hamersma score 8.5

Dao Cabriz Organic Tinto

2017

Rood

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Portugal
Portugal, Dão
Alfrocheiro, Tinto Roriz, Touriga Nacional

11,40

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Inheemse druiven

De Dao Cabriz Organic Tinto is gemaakt van de inheemse druiven Alfrocheiro, Touriga Nacional en Tinta Roriz. We hebben het hier over een levendig fruitige en elegante Portugees met veel sap van rijpe rode en donker bessen, zoete kruiden, bescheiden hout en een lekkere fraicheur.

Hoe smaakt deze wijn?

Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Smaak Smaak Licht, fruitig en soepel
Licht, fruitig en soepel
Land Land Portugal
Streek Streek Dão
Druif Druif Alfrocheiro, Tinto Roriz, Touriga Nacional
Domein Domein Quinta de Cabriz
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsEntrecote
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominação de Origem Controlada
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Super Fruit

Super lekker bessen fruit en zeer geschikt voor bij het apritivo in de zomer even licht gekoeld, wat charcuterie op tafel en daarna wat worstjes en home made hamburgertjes op de grill. Iedereen happy! Lekker Lekker Lekker en verassend voor uw gasten. Een keer wat anders gewoon.

Lees meer

Quinta de Cabriz

Quinta de Cabriz strekt zich uit over 94 hectaren, waar men rode en witte druiven produceert, druiven die deel uitmaken van een brede portfolio gaande van mousserende wijnen, aguardentes (brandewijn) tot witte, rode en rosé wijnen. De rode wijnen zijn afkomstig van de inheemse druiven Touriga Nacional, Alfrocheiro Preto, Jaen, Tinta Roriz en Rufete, de witte wijnen van : Encruzado, Assario, Bical, Verdelho en Malvasia. Éen van de wijnproducenten die in de jaren ’90 voor een heuse revolutie in de Dão gezorgd hebben. In 2015 vierde Quinta de Cabriz zijn 25-jarig bestaan. In de glooiende heuvels aan de gelijknamige rivier bouwde Cabriz onlangs een gloednieuwe kelder.  Bovendien van alle moderne technieken voorzien is. Het domein heeft nu bovendien een proeflokaal. Je kunt hun wijnen ook proeven in een fantastisch restaurant waar men de wijnen serveert bij regionale gerechten uit de Beiras.

Lees meer

Wijn revolutie

De eigenzinnigheid van dit gebied en zijn bewoners is terug te vinden in de geschiedenis, want het was hier dat de Portugese wijnrevolutie startte. Na de toetreding van Portugal tot de EU, kwam er geld vrij om te investeren in de wijnbouw. Aanleg en herstel van bestaande wijngaarden en investeringen in moderne kelderapperatuur zette Dao op de kaart. Vroeger bekend om zijn rustieke wijnen, nu helemaal aar de moderne consument met wijnen met veel fruit en vaak een uitgesproken mineraal karakter.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven