Wijnen van de Alfrocheiro druif

In de bergachtige Dão-streek van Portugal, gedijt de Alfrocheiro-druif in het mediterrane klimaat. Hooggelegen wijngaarden op granietbodems, omringd door beschermende bergkammen, vangen de zon en bloeien. Deze druif resulteert in volle en kruidige wijnen.
 • Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

  Gratis verzenden v.a. €90,- per wijnwinkel (NL)

 • Goede service

  Goede service

 • Unieke wijnen

  Unieke wijnen

 • Verzenden via Post NL
 • Vindmijnwijn.nl | Kiyoh score 8.8

Meer over Alfrocheiro

Blauwe druiven
De Alfrocheiro druif is een vroegrijpe druif, die een uitdaging kan zijn in de wijngaard, maar zeker de moeite waard. Dankzij de unieke locatie blijft de Alfrocheiro druif gespaard van temperatuurextremen, waardoor de druiven geleidelijk kunnen rijpen en een hoge opbrengst leveren.

Hooggelegen wijngaarden

De Alfrocheiro wijn heeft een intense dieprode kleur met grote natuurlijke zuurgraad. In de Alentejo streek, een streek die droger is, produceren de Alfrocheiro opbrengsten wijnen met een minder donkere kleur, echter nog steeds vol rood met voldoende alcohol en een behoorlijke zuurgraad.

Goed bewaard geheim

In de afgelopen 30 jaar is de populariteit van de druif toegenomen. Sinds Europa de deuren voor Portugal openzette, wekte dit internationale interesse. Steeds meer kleine particuliere wijnproducenten gingen aan de slag met de Alfrocheiro druif. Ze schenken ons wijnen met gevoel. Ontdek fijne tannines met aroma’s van specerijen, zwarte bessen, kersen en volle aardbeien. Alfrocheiro wijnen hebben een uniek fruitige smaak, met een soepel droge afdronk. Voor mooie assemblage wijnen complimenteert de Alfrocheiro druif bekendere druivenrassen zoals Tempranillo en Touriga Nacional. Deze mooie assemblage wijnen zijn toegankelijke, vaak jonge wijnen, met een bijna inktzwarte kleur, intense kruidigheid en zachte tot romige textuur.

De mooiste spijs en wijn combinaties met Alfrocheiro

Ontdek de mystieke Alfrocheiro wijnen samen met smakelijk schotels.
● Stoofschotel van worst en linzen
● Aan het spit geroosterde geit
● Gebarbecued borststuk
● Aubergine lasagne

Scroll naar boven