De Wijnmakers, Selectie 2018 | Nederland | gemaakt van de druif Johaniter
De Wijnmakers, Selectie 2018 | Nederland | gemaakt van de druif Johaniter

De Wijnmakers, Selectie 2018

2018

Wit

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Nederland
Nederland, Niet bekend
Johaniter

14,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Selectie 2018

In de mooie jaren kun je een experiment wagen. In 2018 hebben we het gewaagd om van de in Nederland weinig gebruikte, Cabernet Blanc druif een wijn te maken. Cabernet Blanc wordt niet ieder jaar helemaal rijp, wat dan tot een iet wat tegenvallende wijn kan leiden. In mooie jaren kan het echt een wijn worden met onnavolgbaar aroma.

Hoe smaakt deze wijn?

Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Smaak Smaak Vol, rijk en complex
Vol, rijk en complex
Land Land Nederland
Streek Streek Niet bekend
Druif Druif Johaniter
Domein Domein De Wijnmakers
AlcoholAlcohol13,9%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieNiet bekend
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

Blend

We hebben de Cabernet Blanc geblend met 19% Johanniter om de wijn toch iets te beteugelen. Een stevige wijn met 13,9% alcohol, een mooie, complexe neus met salmiak, kruisbes en citrus. De wijn heeft een schilweking van 2dagen gehad om er zeker van te zijn dat alle mooie smaken in het rijke sap zijn getrokken. Door de kracht en complexiteit is het aan te raden om deze wijn in te zetten bij een gerecht.

Lees meer

De Wijnmakers

Ze ademen aroma’s en dromen over druiven. Zij zijn wijn. Rob Kleinsman, Jeroen Ziel en Robert Spenkelink vormen samen De Wijnmakers. Geboren en getogen Twentenaren met de ervaring en het vakmanschap van echte wijnboeren. De kennis, materialen en vooral de passie die Rob van zijn opa erft, legden de basis voor wat nu wijngaard ‘Bi’j de Regge’ is. Hier werken de drie horecacollega’s en vrienden aan topkwaliteit en de ultieme smaak. En met succes: in 2020 werden twee van hun wijnen bekroond met respectievelijk goud en zilver op de grootste internationale wijnkeuring in Wenen.

Lees meer

Wijngaard Bi’j de Regge

De ondergrond van de wijngaard bestaat uit lemig zand met rivierklei en gesteente. Op 100 meter afstand van de wijngaard stroomt de Regge, die vroeger wat onstuimiger was  dan tegenwoordig, de Regge stroomde regelmatig over, waardoor rivierklei en mineralen worden afgezet op het ondergelopen land. Deze ondergrond is uitstekend geschikt om druiven op te verbouwen. De wijngaard ligt goed verscholen achter de Sallandse Heuvelrug waardoor er een positief klimatologisch verschil merkbaar is.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven