Dolianova Naeli Vermentino di Sardegna

Verkoop door: Provinto | Categorie: Wit

Lekker bij verse vis!

Deze vermentino blijf je doordrinken. Alhoewel het in Sardinië echt flink zonnig is, is dit een heerlijk fris glas. Een wijn met een strogele kleur, met lichtgroene reflecties, een intens, fris en fruitig aroma, met hints van kiwi en ananas. Wel met wat rondeur en een klein botertje, maar het bittertje en frisse fruitigheid van wit en geel fruit geven een heerlijke frisheid. Als je dit serveert als aperitief of bij de visrisotto dan houd je niet meer op. Heerlijk!

Het wijnhuis

Met 1200 hectare eigen wijngaarden is Cantine di Dolianova veruit de grootste wijnmakerij van Sardinië. De cijfers bevestigen het leiderschap van deze wijnmakerij, die elk jaar meer dan 4 miljoen verkoopt en naar vijf continenten exporteert. Dankzij de bijzondere druiven en jarenlange ervaring produceert Cantine di Dolianova uitstekende wijnen die in de afgelopen 10 jaar meer dan 100 prijzen hebben ontvangen. Bij Cantine di Dolianova is “elke fles een eerbetoon is aan Sardinië” en wordt vol passie en overgave wijn geproduceerd van de typische druivensoorten van het eiland zoals Cannonau, Monica, Nuragus, Moscato en Vermentino.

Gastronomie

Combineert geweldig goed bij vers gebakken vis en schelpdieren.

Top 10 wijn

Deze wijn staat in onze Italiaanse witte wijn top 10 van wijnen tot €10.  Bekijk hier de gehele Italiaanse witte wijn top 10 onder 10 euro.

Italië
Vermentino
2018
Fris, fruitig en droog

Online wijn bestellen van Provinto

Provinto levert online ‘wijnadvies op smaak’ met een uniek concept: met onze wizard creëer je je persoonlijke wijnprofiel, waarvoor wij wijnen selecteren die passen bij jouw smaak. De kwaliteitswijnen die…

Bekijk het assortiment