Morisfarms Santa Chiara Maremma Toscana Bianco DOC | Italië | gemaakt van de druiven Ansonica en Vermentino
Morisfarms Santa Chiara Maremma Toscana Bianco DOC | Italië | gemaakt van de druiven Ansonica en Vermentino

Morisfarms Santa Chiara Maremma Toscana Bianco DOC

2020

Witte wijn

Ansonica, Vermentino

10,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Een heerlijke frisse witte wijn

Santa Chiara van Morisfarms is een blend van 60% Trebbiano en 40% Ansonica, ook wel bekend als Inzolia. In het glas een stro witte kleur met complexe aroma’s en een goede zuurgraad in evenwicht met rijp fruit. Denk aan tonen van witte perzik, abrikoos, witte bloem en acacia.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Italië
Streek Streek Toscane
Druif Druif Ansonica, Vermentino
Domein Domein Morisfarms
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Vinificatie

De oogst vindt plaats in de eerste en tweede week van september. Vinificatie met koude, statische reiniging van de most. Vergisting bij 18°C volgt en duurt meer dan twee weken. Voor het bottelen blijft de wijn ongeveer 10 dagen op zijn droesem liggen.

Lees meer

Morisfarms

Alweer meer dan 300 jaar geleden verliet de familie Moris Spanje om zich te vestigen in de Maremma streek in Toscane, Italië. Begonnen met het cultiveren was hetin 1977 toen een dochter van Moris trouwde met Adolfo Parentini. Met zijn kennis begon de familie het aanleggen van wijngaarden. Parentini’s vertrouwen en vastberadenheid om wijnen van topkwaliteit te creëren in de Maremma kreeg zijn investering in en promotie van de Morellino di Scansano-appellatie, geboren in 1978, kreeg het predicaat D.O.C.G. In 1981 kwam Morisfarm’s eerste fles Morellino di Scansano uit de kelder en wordt algemeen beschouwd als de vaandeldrager van de appellatie. Parentini creëerde vervolgens de vlaggenschipwijn van de familie, een IGT met de naam Avvoltore (ontleend aan het lokale dialectwoord voor de havik van de Maremma), die nu wordt gezien als een van de beste Super Tuscans over de hele wereld. Met de tweede vintage van Avvoltore in 1990 werd de handtekening van Gualtier Luigi Moris, de schoonvader van Adolfo Parentini, aan het etiket toegevoegd om publiekelijk zijn goedkeuring te tonen voor alle inspanningen die Parentini deed namens de familie Moris. Tegenwoordig wordt Morisfarms gerund door twee van de Moris-neven: Ranieri Moris en Giulio Parentini. Samen behouden ze met passie Parentini’s trotse erfenis van het produceren van wijnen van hoge kwaliteit die authentiek het gebied weerspiegelen waarin ze worden verbouwd en geproduceer. Ondanks hun internationale succes en bereik blijft Italië de grootste markt. Dit zorgt ervoor eerlijke prijzen en een uitzonderlijke hoge kwaliteit.

Lees meer
Scroll naar boven