Domaine de Baccari-Première de Baccari Rouge
Verkoop door: La Grand' Halte | Categorie: Rood
Biologische topwijn! | Score 9 in De Grote Hamersma
Biologisch
Een unieke rode biologische wijn gemaakt van de oudste wijnstokken van het wijndomein Domaine de Baccari uit Meknes. De elegantie van cabernet franc wordt versterkt door syrah. De wijn is complex, lang in de mond, met aroma’s van zwart fruit, kruiden en viooltjes, verfrist door een minerale toon.
Houtgerijpt
Première de Baccari Rouge wordt exclusief gerijpt in nieuwe Franse eikenhouten vaten van 500 liter gedurende 24 maanden en een jaar op fles om een goed geboren, goed gerijpte en drinkklare wijn te garanderen bij opening.
Door wijnkenners wordt de Première de Baccari Rouge gezien als de beste rode wijn van Marokko.
Score 9 in De Grote Hamersma
De Grote Hamersma: “Ik maakte al eerder kennis met de inspanningen van deze oorspronkelijke bewoner van Bordeaux (en zijn vrouw Christine) in fraai opgepoetste modelletjes in onder andere Californië, Italië, Oostenrijk, Spanje, Turkije, Libanon en zelfs in Syrië. En kijk aan, inmiddels dus ook in Marokko.
In Meknès is hij aan de slag gegaan bij Domaine de Baccari dat mede met dank aan zijn inspanningen met deze Première een reputatie heeft verworven als producent van ‘waarschijnlijk de beste rode wijn van het land.’ Toegegeven, buitengewoon fraaie, uitgebalanceerde bio-blend van bordeauxbekende cabernet franc en syrah. Rijp, donker zwart en rood fruit, bittere-zure kersen en een pepertje, lekker wat sappig-straffe kantjes met dank aan de franc, opgewreven tannines en een aardige portie eigenheid dankzij een onmiskenbare indruk van specerijen uit de souq.”
Onno Kleyn (Volkskrant) score prijs/kwaliteit 8.5
“Bepaald geen knijperig woestijnwijntje. Een schitterende concentratie, samengebalde aroma’s van frambozen en bramen, koffie, zwarte peper en nog zo wat, plus een geschraagde smaak met specerijen en net de juiste tannines om niet weg te zakken in te vriendelijke vriendelijkheid.”
Wijnhuis Domaine de Baccari
Het wijnhuis Domaine de Baccari ligt op 650 meter hoogte in de glooiende heuvels nabij de oude stad Meknes in Marokko. Het wijndomein beslaat 30 hectare waar met name de druivenrassen cabernet franc, cabernet sauvignon, syrah, grenache, cinsault en vermentino worden geteeld. De filosofie van het wijnhuis is geen massaproductie, maar kleinschalige biologische teelt met oog voor mens en natuur. Er worden geen pesticiden, insecticiden of chemicaliën gebruikt. Jaarlijks produceert Domaine de Baccari 40.000 flessen voor zowel de binnenlandse markt als de export. Sinds 2013 werkt Domaine de Baccari samen met de bekende Franse oenoloog Stéphane Derenoncourt.
Lekker bij
De Première de Baccari Rouge is lekker bij rood vlees, wild en oriëntaalse gerechten zoals couscous.
Land: | Marokko |
---|---|
Streek: | Maghreb |
Domein: | Domaine de Baccari |
Jaar: | 2018 |
Druif: | Cabernet Franc, Syrah |
Smaak: | Complex, krachtig en vol |
---|---|
Classificatie: | geen classificatie |
Wijn/spijs: | rood vlees |
Alcohol: | 14.5 |
Inhoud: | 0,75 |
Online wijn bestellen van La Grand' Halte
La Grand’ Halte importeert geselecteerde topwijnen uit de Maghreb, een regio waar al meer dan 2500 jaar wijnen worden geproduceerd. Zo is La Grand’ Halte exclusieve importeur in Nederland voor…
Bekijk het assortiment