Domaine de la Zouina - Epicuria Cabernet Sauvignon | Marokko | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
Domaine de la Zouina - Epicuria Cabernet Sauvignon | Marokko | gemaakt van de druif Cabernet Sauvignon
De Grote Hamersma score 8.5

Domaine de la Zouina - Epicuria Cabernet Sauvignon

2020

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Marokko
Marokko, Maghreb
Cabernet Sauvignon

19,55

Prijs is per fles

Vivino score 4.1
  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Krachtige Marokkaanse rode wijn

De Epicuria Cabernet Sauvignon Rouge is gemaakt van 100% cabernet sauvignon. De wijn heeft veel aroma's van zwart fruit, rijpe rode paprika en garrigue, de specifieke vegetatie bestaande uit grassen en lage planten die voorkomt in de landen rondom de Middellandse Zee en verwant is aan de maquis. In de mond is deze Epicuria zeer krachtig, met heerlijke fruitige tonen.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Marokko
Streek Streek Maghreb
Druif Druif Cabernet Sauvignon
Domein Domein Domaine de la Zouina
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsOssenhaas
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatiegeen classificatie
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“Van dik hout zaagt men Epicuria. Eikenhout in dit geval. En daar voegt men dan flink wat rijpe zwarte bessen, bramen, pruimen, gebrande paprika, romigheden, specerijen en vanillestokken aan toe.”

Van dik hout zaagt men Epicuria. Eikenhout in dit geval. En daar voegt men dan flink wat rijpe zwarte bessen, bramen, pruimen, gebrande paprika, romigheden, specerijen en vanillestokken aan toe. Vervolgens serveert men daar een heel stevig stuk , flink gekruid rood vlees bij. En dat hoeft niet perse afkomstig te zijn van een houtvuurtje.

Lees meer

Domaine de la Zouina

Op 20 km ten zuiden van de oude Marokkaanse stad Meknes, aan de voet van het Midden-Atlas gebergte, ligt het wijndomein Domaine de la Zounia. Het domein is een oud landgoed dat in het begin van de 20e eeuw door de Fransen is aangelegd. Het werd in 2002 overgenomen door Gérard Gribelin en Philippe Gervoson, beide decennialange ervaring in de Franse wijnindustrie. Thans wordt het wijndomein beheert door Christophe Gribelin, zoon van Gérard. Het domein strekt zich uit over een totale oppervlakte van 115 hectare, bestaande uit 85 hectare aan wijnstokken en 15 hectare aan olijfbomen. De wijnstokken staan met hun wortels in een duizend jaar oude terroir die de druiven een unieke signatuur geeft.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven