Domaine Jaume Clos Des Echalas Rouge | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Noir en Syrah
Domaine Jaume Clos Des Echalas Rouge | Frankrijk | gemaakt van de druiven Grenache Noir en Syrah

Domaine Jaume Clos Des Echalas Rouge

2017

Rode wijn

Grenache Noir, Syrah

33,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Krachtige blend

Krachtige, intense rode wijn met tonen van rijp rood fruit, kruiden zoals tijm en rozemarijen, specerijen zoals vanille en nootmuskaat en een heerlijke afdronk met tonen van pure chocolade en zwarte peper. De wijn is gemaakt van 50% Grenache en 50% Mourvèdre. Vivino score 4.0.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Frankrijk
Streek Streek Côtes du Rhône
Druif Druif Grenache Noir, Syrah
Domein Domein Domaine Jaume
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsKip stoofpot
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAppelation d'Origine Contrôlée
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Handgeplukt

Alle druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt en gesorteerd. Na de vergisting rijpt de wijn voor minimaal 15 maanden op nieuwe eiken vaten.

Lees meer

Single Vineyard

De druiven van deze wijn zijn afkomstig van de ”Clos de Échelas”.  De wijngaard is slechts 3 hectare groot en is omringd door een muur. De wijngaard kenmerkt zich door de grote hoeveelheid kalksteen in de bodem. Dit resulteert in wijnen met grootse concentratie.

Lees meer

Oude druivenstokken

De druivenstokken in deze wijngaard zijn al meer dan 70 jaar oud. Hoe ouder de druivenstokken worden, des te minder druiven de stok kan produceren, maar des te meer kwaliteit en concentratie de druiven hebben.

Lees meer

Frankrijk – Vinsobres

Vinsobres ligt in de Zuiderlijke Rhône, iets ten noordelijk van Rasteau en Cairanne. Sinds 2005 is deze appellation verheven tot een van de Cru’s van de Zuiderlijke Rhône. Deze cru status geldt alleen voor de productie van rode wijn. Het klimaat kan als mediterraan beschouwd worden en is door de hellingen beschermd tegen de mistral en alpenwinden. De voornaamste bodemsoorten zijn grindhoudend mergel op de hellingen en zandhoudend mergel in de lager gelegen wijngaarden.

Lees meer
Scroll naar boven