Gratis verzenden > €90,- (NL)
Klantenservice Inloggen 0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing
0 product(en) - 0uw winkelmandje is leegprocessing

Winkelmandje в 0

Rood
Wit
Rose
Mousserend
Dessert
Port & Sherry
Deelnemende wijnwinkels
Winkelmand

Wijnen van de Cinsault druif

De Cinsault of Cinsaut druif is een Franse donker blauwe druivensoort die afkomstig is uit Hérault, Montpellier, vlak aan het Middellandse Zeegebied. De Cinsault druif is wijd verspreid in Zuid-Frankrijk, vooral in Languedoc, Roussillon, de zuidelijke Rhône en in de Provence is de Cinsault druif belangrijk. Onder het voormalige Franse koloniale bewind reisde de tegen droogte bestendige Cinsault druif zich naar Algerije, Libanon en Marokko. Waar de druivensoort het nog steeds zeer goed doet in de extreem droge omstandigheden. De rode druivensoort staat tevens aan de wieg van de Pinotage druif.

Heet en droog

Al meer dan vier eeuwen leveren de Franse wijnstokken van de Cinsault druif grote opbrengsten, zelfs in zeer droge wijnjaren. Daarom verspreidde de druif zich succesvol naar het Algerije, Marokko en Libannon. Zoals vaak wordt de kwaliteit van de druif beter wanneer de opbrengsten in toom worden gehouden door een goed beheer van het bladerdak. De cirkelvormige trossen hebben donkere bessen met een dikke schil, die een laag tanninegehalte hebben.

Rosé rood

In de afgelopen tien jaar verloor de Cinsault druif aan terrein, maar recent lijkt de druivensoort opnieuw aan populariteit te winnen door op kwaliteit te concentreren in plaats van hoeveelheid. Omwille van de lage tannines en lage zuurgraad is de Cinsault druif ideaal om aromatische rosé wijnen te produceren. Kwalitatieve Cinsault wijnen roepen bloemige aroma’s op, ruik aardbeien en ander gedroogd fruit in de Cinsault rosé wijnen. Ze hebben een poederachtige roze kleur die zowel droog als fruitig fris zijn. De rode Cinsault wijnen zijn eerder bleek van kleur, maar krachtig, vol en complex, met een parfumpalet van framboos, zure kersen, violet en zwarte thee.
De Cinsault druif is een populaire assemblage partner. Veel gebruikte blends druiven zijn Syrah, Grenache en Carignan, die bloemen en zachtheid toevoegen aan de Cinsault wijnen.

De mooiste spijs en wijn combinaties

Om het boeket helemaal tot leven te wekken worden de Cinsault wijnen het best een halfuur voor het drinken gedecanteerd.

● Escargot met knoflookboter en Frans stokbrood.
● Zeevruchten
● Fijne vleeswaren
● Kip met gegrilde groenten
● Thaise of Vietnamese keuken