Domaine Massin Chablis | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay
Domaine Massin Chablis | Frankrijk | gemaakt van de druif Chardonnay

Domaine Massin Chablis

2020

Witte wijn

16,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Prachtige mineraliteit

Kraakheldere Chablis van de kenmerkende krijtbodem in deze streek en dit geeft de wijn de zo kenmerkende mineraliteit. De wijnstokken van deze, uiteraard 100% Chardonnay, zijn oud – meer dan 40 jaar. Vivino score 3.8.

Hoe smaakt deze wijn?

AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsVis
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieAOP
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Heerlijk aroma

Na de oogst wordt de most op lage temperatuur vergist en na de spontane malolactische gisting rijpt de wijn zo’n 8 maanden op de fijne droesem (‘lie’). Uiteraard wordt de wijn regelmatig omgeroerd en zo onstaat er een heerlijk aroma.

Lees meer

Vol van smaak, frisdroog, knisperend en elegant

Het is een échte Chablis dus strogeel van kleur met de zo kenmerkende groenige reflecties. Complexe, bloemige neus maar ook weer die kenmerkende mineraliteit. Mooi vol van smaak, frisdroog, knisperend en elegant.

Lees meer

Het wijnhuis

De wijngaarden van Domaine Massin hebben een werkelijk uitzonderlijke ligging met de wijngaarden van Montée de Tonnerre direct grenzend aan de Grand Crus. De kleine wijngaard met ruim 40-jarige wijnstokken rust op Portlandse klei en kalksteenbodems met een wijnstokdichtheid van 8500 wijnstokken per hectare.

Lees meer

Lekker bij

Oesterwater wordt Chablis ook wel genoemd en die combinatie werkt dus erg goed. Maar verder ook heerlijk bij andere schelpdieren en witvis.

Lees meer

Tijdelijk niet beschikbaar

Scroll naar boven