Donna Marzia Malvasia | Italië | gemaakt van de druif Malvasia
Donna Marzia Malvasia | Italië | gemaakt van de druif Malvasia

Donna Marzia Malvasia

2022

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Italië
Italië, Puglia
Malvasia

7,95

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Voor 15:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Donna Marzia Malvasia IGP Puglia

Uit het hart van Salento. Helder strogeel met groenachtige reflecties. Delicaat in Malvasia en aangenaam fris, fruitig, harmonieus en hartig. Heerlijk als aperitief of bij hors d’oeuvres en visgerechten in het algemeen.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Italië
Streek Streek Puglia
Druif Druif Malvasia
Domein Domein Donna Marzia by Conti Zecca
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijsKoude visschotel
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIndicazione Geografica Tipica
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biodynamisch

De Grote Hamersma score

“ “

Conti Zecca

Conti Zecca woont al vijf eeuwen in het land van Leverano, in het hart van Salento. Conti Zecca heeft altijd grote inspanningen geleverd om naar het land te luisteren. Het te begrijpen en er goed gebruik van te maken. Totdat uiteindelijk, in het begin van de twintigste eeuw, de productiecyclus van de teelt tot de vinificatie van de druiven van het landgoed werd voltooid. Zonder ooit de subtiele balans van de plaats. De overgang van de wijnstok naar de kelder was een natuurlijke ontwikkeling die het bedrijf vandaag de dag nog steeds met dezelfde toewijding volgt. In de loop van de tijd is de identiteit van de mensen en de plaats gaan overlappen. Waardoor het geheugen en de natuur met elkaar verbonden zijn.

Lees meer

Pure kwaliteit

Een harmonieus samenleven tot stand gebracht door passie en respect, vreedzaam en discreet bewaakt door degenen die betrokken zijn bij het ijverige werk van Conti Zecca. Deze geest doordringt alles wat voortkomt uit Leverano, met name Conti Zecca-wijnen. Welke alleen een verhaal van kwaliteit vertellen dat is gebaseerd op de inheemse druivenrassen Negroamaro, Primitivo, Malvasia Nera en Bianca. Evenals geselecteerde niet-inheemse rassen die goed zijn aangepast naar het grondgebied van Salento. De vier landgoederen van de familie, Cantalupi, Donna Marzia, Saraceno, Santo Stefano (met een totaal van 320 hectare), zijn facetten van dit unieke plaatje en geven leven aan harmonieuze wijnen waar velen van genieten.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven