Quinta do Silval Magalhaes Ritmus Branco | Portugal | gemaakt van de druiven Gouveio, Malvasia en Viosinho
Quinta do Silval Magalhaes Ritmus Branco | Portugal | gemaakt van de druiven Gouveio, Malvasia en Viosinho
De Grote Hamersma score 9+

Quinta do Silval Magalhaes Ritmus Branco

2021

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Portugal
Portugal, Douro
Gouveio, Malvasia, Viosinho

11,45

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Topklasse uit de Douro

De druiven ranken zijn geplant op terrassen van de Pinhão rivier vallei met een bilaterale cordon training systeem. Zure en schurige grond met enkele stenen, gelegen op een hoogte van 250 tot 350 meter. De wijn is gemaakt van de druiven Tinta Barroca, Touriga Nacional en Tinta Roriz. Na de handmatige pluk van de druiven vindt er een zorgvuldige druifselectie plaats, en gaan ze voor fermentatie in roestvrijst

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Portugal
Streek Streek Douro
Druif Druif Gouveio, Malvasia, Viosinho
Domein Domein Quinta do Silval Magalhaes
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsBiefstuk
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score 9+

De Grote Hamersma score 9+

“De Engelsen bedachten ooit port: de schrale, ruwe dourowijnen bevielen hen niet, en een slimmerik kwam op het idee alcohol toe te voegen.”

De Engelsen bedachten ooit port: de schrale, ruwe dourowijnen bevielen hen niet, en een slimmerik kwam op het idee alcohol toe te voegen. Hadden ze nooit gedaan als men daar toen al wijnen als deze maakte. Statige wijn, deftig als de beste bordeaux, maar dan vol inheemse, heel eigen geuren en smaken. Dankzij deze uitgekiende combinatie van bijzondere portdruiven: 40% touriga Nacional, 40% tinta roriz en verder de touriga franca. Slank, deftige tannines, heldere zuren. Fijn fruit, specerijen, aards. Je proeft de dorre rotsgronden van de steile hellingen van de Douro, de felle zon. Ideale wijn voor een regenachtige herfst in een Engelse bibliotheek. Buiten is het koud en nat, binnen heb je de zon in het glas, maar zonder dat het ordinair wordt. Alles heel beheerst en fijngevoelig, met in de afdronk wat lekker lastige weerbarstigheid. En dat alles voor een prijs dat je denkt dat de importeur zich vergist heeft.

Lees meer

Handmatig geoogst

Na de handmatige pluk van de druiven vindt er een zorgvuldige druifselectie plaats en gaan ze voor fermentatie in roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperaturen.

Lees meer

Quinta do Silval Magalhães

Quinta do Silval heeft een lange geschiedenis in de Douro afgebakende regio voor het produceren van kwaliteitswijnen, zowel genereus (Ports) als rustig (DOC Douro). De eigendommen hebben ongeveer 22 hectare aan wijngaarden en zijn gelegen in de beroemde parochies van Vale de Mendiz en Roncão, ongeveer 6 km van Vila do Pinhão, en ze zijn allemaal letter A, de hoogste classificatie van de wijngaarden van de afgebakende regio van de Douro . De productie van Port door Quinta do Silval is seculier, evenals de opslag ervan in kelders in Vila Nova de Gaia, om de export van zijn wijn te bevorderen. Het transport van wijn van Vila do Pinhão naar de kelders in Vila Nova de Gaia werd vroeger uitgevoerd door de pittoreske rabeloboten.

Lees meer

Lekker bij

En kan zeer goed als een begeleiding van rood vlees.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven