Outrora | Doravante Tinto | Portugal | gemaakt van de druiven Baga en Touriga Nacional
Outrora | Doravante Tinto | Portugal | gemaakt van de druiven Baga en Touriga Nacional
De Grote Hamersma score 8.5

Outrora | Doravante Tinto

2016

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Portugal
Portugal, Bairrada
Baga, Touriga Nacional

17,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Soepel en elegant

De Doravante heeft een prachtige violet rode kleur. In de neus tonen van kersen, peper en tabaksblad. In de mond aangevuld met een kruidige frisheid, mooie tannines en een lange afdronk. Alc. 13 %. Jaarlijkse productie van slechts 3.500 flessen. Goede bewaarpotentie.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Portugal
Streek Streek Bairrada
Druif Druif Baga, Touriga Nacional
Domein Domein Outrora
AlcoholAlcohol13%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8.5

De Grote Hamersma score 8.5

“ “

Naast elkaar in de Bairrada

In deze kleine wijngaard staan de Baga en de Touriga Nacional zij aan zij. De wijnmakers Nuno de O en Joao Soares besloten om van deze lokale druifsoorten een wijn te maken.  Ze oogsten de druiven op dezelfde dag. Na de gezamenlijke fermentatie volgde een houtrijping. Hun doel was het beste uit beide druiven te halen. Missie gelukt! Het is een prachtige wijn geworden, vol delicaat fruit, elegant met milde invloeden van de oceaan. Het jaar 2016 kenmerkte zich door een koude en regenachtige lente gevolgd door een droge en warme zomer. De druiven werden eind september geoogst. De hoge thermische amplitudes en de koele nachten zorgden voor de diepgang en souplesse van deze wijn.

Lees meer

Robert Parker – wine advocate

“The winemaker said this wine still has too much Touriga and doesn’t make him feel ‘Bairrada’ as much as he would like. Typicity is an issue, but as a wine it’s very good. Nicely balanced and concentrated, for Bairrada at least, this is elegant, fresh and approachable young. There is no track record for aging, but the balance and freshness should preserve it for at least a decade, maybe more.”

Lees meer

Wijn en spijs

Zorg dat de wijn een half uurtje voor het serveren wordt geopend. De geur en smaak van de Doravante komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 17ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, gegrilde groenten, stoof, lamsbout, kazen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven