Quinta do Casal Branco | Red Blend | Portugal | gemaakt van de druiven Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Touriga Nacional
Quinta do Casal Branco | Red Blend | Portugal | gemaakt van de druiven Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon, Shiraz en Touriga Nacional
De Grote Hamersma score 8+

Quinta do Casal Branco | Red Blend

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Portugal
Portugal, Tejo
Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Touriga Nacional

9,50

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Mooie (t)huiswijn

De Red Blend van Quinta do Casal Branco uit de Tejo heeft een violet-rode kleur. In de neus aroma’s van kersen, zwarte bessen, krenten, kruiden en specerijen. In de mond vol, fluweelzacht, mooie tannines en een goede balans. Een betere weergave van dit terroir. De afdronk is lang. Alc. 14 %. Robert Parker 87 punten.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Portugal
Streek Streek Tejo
Druif Druif Alicante Bouschet, Cabernet Sauvignon, Shiraz, Touriga Nacional
Domein Domein Quinta do Caal Branco
AlcoholAlcohol14%
SpijsSpijsTournedos
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDOC
HoutgerijptHoutgerijptJa

De Grote Hamersma score 8+

De Grote Hamersma score 8+

“ “

Druivensoorten

Cabernet sauvignon, alicante bouchet, touriga nacional en syrah. De wijn is op dronk, maar hij kan ook nog een paar jaar de wijnkelder in.

Lees meer

De Grote Hamersma score 8+

Wat zegt Harold Hamersma over deze wijn? “Een rood kwartetje uit het witte huis, Quinta do Casal Branco. Daar lijken wat noeste werklui bezig. Ribfluwelen werkpakken. Leren elleboogstukken. En haar op hun handen, zo ook op hun tanden. Komt mooi uit. Drieste, bonkige, ongepolijste wijn. Ondanks de kwistig kwispelende zon ter plaatse een aardige portie schaduwfruit, lauriervertier en tannines die ook niet aan potverteren doen.”

Lees meer

Casal Branco

Quinta do Casal Branco, gesitueerd aan de linkeroever van de Taag, bestaat meer dan 200 jaar. Opgericht in 1775, strekt het landgoed zich uit over 1100 hectare. Hiervan is 119 hectare bezet door wijnstokken op heidegrond. Het begin van de 20e eeuw is gekenmerkt door het planten van nieuwe druivenrassen , modernisering en uitbreiding van de wijnmakerij en andere infrastructuren. Van druif tot fles, elke productiefase is zorgvuldig bewaakt door een team dat zich inzet om wijnen te produceren met een uniek karakter. Wijnmaker: Joanna Lopes. De Tejo is een vruchtbaar gebied dat ten noorden van Lissabon ligt in de wijde vallei van de Taag. De kwaliteit van de wijnen uit DOC Tejo heeft in de afgelopen jaren een radicale verandering ondergaan. Vroeger werden de meeste wijngaarden dichtbij de rivier aangeplant. Nu zijn er ook wijngaarden op de steenachtige en zanderige hellingen hoog boven de rivierbedding aangelegd.

Lees meer

Wijn en spijs

Zorg dat de Red Blend van Quinta do Casal Branco een half uurtje voor het serveren wordt geopend. De geur en smaak van de wijn komen het best tot hun recht bij een temperatuur van 18ºC. Schenk deze wijn bij BBQ, steak, stoof, wild, salades, kazen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven