Emergente Chardonnay | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay
Emergente Chardonnay | Spanje | gemaakt van de druif Chardonnay
De Grote Hamersma score 8

Emergente Chardonnay

2020

Wit

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Spanje
Spanje, Navarra
Chardonnay

6,50

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Emergente Chardonnay

Helder en strogeel van kleur met tevens wat groenachtige tinten. Zodra je een glas van deze wijn inschenkt valt direct het expressieve karakter op. Fruit alom! Ananas en perzik komen duidelijk naar voren, maar ook groene appel. In de mond is deze wijn ronduit soepel, en door een hoge zuurgraad is deze wijn tegelijk heerlijk fris. Een volle body en een frisfruitige afdronk ronden het profiel van deze uitstekende Chardonnay af.

Hoe smaakt deze wijn?

Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Smaak Smaak Soepel, rijp en fruitig
Soepel, rijp en fruitig
Land Land Spanje
Streek Streek Navarra
Druif Druif Chardonnay
Domein Domein BODEGAS MARQUÉS DE MONTECIERZO
AlcoholAlcohol12,5%
SpijsSpijsFazant
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieDenominación de Origen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score 8

De Grote Hamersma score 8

“ “

Bodegas Marques de Montecierzo

De 30 hectare grote wijngaarden van bodega Marqués de Montecierzo liggen op een hoogte van 400 meter in de plaats Castejón, in het zuiden van Navarra grenzend aan La Rioja. In dit gebied heerst een bijzondere microklimaat. Het is er droog door de nabijheid van een woestijn, maar tegelijkertijd zorgen de rivier de Ebro, sterke valleiwinden en rijke kalksteengronden voor ideale omstandigheden voor wijnbouw. Dit in combinatie met de grote passie en traditie van de familie Melero-Lozano resulteert in formidabele wijnen die al vaak in de prijzen zijn gevallen. De bodega is gevestigd in een emblematisch honderdjarig gebouw dat aangemerkt is als lokaal erfgoed. In het gebouw bevinden zich kelders en tunnels die zorgen voor de ideale temperatuur en vochtigheid voor het rijpen van de wijnen.

Lees meer

Lekker bij

Uiteraard is deze wijn zeer geschikt als aperitief. Als begeleider bij witte vissoorten als heek, kabeljauw, en zeeduivel komt deze wijn erg goed tot zijn recht, maar zeker ook bij gegrilde kip of kalkoen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven