“Bij ons vind je een uitgelezen selectie van betoverende Spaanse wijnen.”

Vendor: Vinavarra

Levertijd: 2-4 werkdagen
17 wijnen

Vinavarra is ontstaan uit pure passie voor Spanje én voor wijn. Al sinds ik voor het eerst in Spanje kwam op 13-jarige leeftijd weet Spanje mij te raken met haar prachtige natuur, cultuur, historie en haar taal. Zo’n 30 jaar na mijn eerste kennismaking met Spanje heb ik veel over Spanje in al haar facetten geleerd en ben ik de taal vloeiend gaan beheersen.

De fascinatie voor de wijn is er ook altijd geweest. Ik ben zakelijk heel veel in Spanje geweest in de afgelopen jaren en ik heb het geluk gehad om heel veel verschillende Spaanse wijnen te mogen proeven. De keuze om met beide passies iets te gaan doen was dus een logische.

Spaanse wijngebieden als Rioja en Ribera del Duero zijn bij velen goed bekend. Maar hoe zit het eigenlijk met andere, minder bekende gebieden? En toen stuitte ik op Navarra. De diversiteit van Navarra spreekt me erg aan: hoge bergen in het noorden, woestijn in het zuiden. Niet per se de beste omgeving om wijn te maken, en het feit dat Rioja de buurman is van Navarra maakt het niet makkelijker, maar juist daar zit voor mij de uitdaging in.

Navarra is een beetje de underdog, maar is dat wel terecht? Ik vind het een uitdaging om de minder bewandelde weg te kiezen, de weg die obstakels kent maar misschien wel verborgen parels herbergt…en dus besloot ik om in augustus 2021 naar Navarra af te reizen en de wijnen, de streek en de bodega’s zelf te ervaren. Het was een ervaring om nooit te vergeten. Eenmaal thuis kon het gevoel me niet loslaten en heb ik besloten om de sprong te wagen.

Alle wijnen van Vinavarra worden gemaakt door kleine familiebodega’s die worden gekenmerkt door hun ambacht en rijke historie. Elke bodega heeft iets bijzonders wat ze onderscheidt van andere wijnhuizen, maar bij alle bodega’s proef je hun passie terug in hun wijnen.

Vinavarra beoordeelt alle wijnen zelf en laat regelmatig meeproeven door kenners om een gebalanceerde keuze te maken welke wijnen op te nemen in het assortiment. Vinavarra onderhoudt zelf alle contacten met de wijnhuizen en importeert ook geheel zelf. Vinavarra maakt een bewuste keuzen om maar met een handjevol bodega’s te werken. Hierdoor weet ik wat ik verkoop en de bodega’s krijgen de aandacht die ze verdienen. Door deze werkwijze kan ik de prijzen laag houden en krijgen de bodega’s ook een eerlijke prijs. En zo kan jij eenvoudig genieten van exclusieve wijnen voor een prima prijs!

Vinavarra | Henk Jan

Vinavarra past perfect bij de familie van Vindmijnwijn.nl

Vinavarra past goed bij de ‘familie’ van Vindmijnwijn.nl vanwege hun expertise van Spaanse wijnen, uitstekende service en gedeelde waarden, zoals het streven naar kwaliteit, puurheid en authenticiteit. Door samen te werken kunnen we wijnliefhebbers een nog ruimere selectie aanbieden en een verrijkende wijnervaring bezorgen.  
Scroll naar boven