Menu
Fattoria San Lorenzo - La Gattara | Italië | gemaakt van de druiven Montepulciano en Sangiovese
Fattoria San Lorenzo - La Gattara | Italië | gemaakt van de druiven Montepulciano en Sangiovese

Fattoria San Lorenzo - La Gattara

2018

Rode wijn

Montepulciano, Sangiovese

23,95

Prijs is per fles

Vivino score 4.0

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis

Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fattoria San Lorenzo – La Gattara

Aroma's van rode bloemen en rijp rood fruit, mineraal en met delicate tonen van kruiden en groenten. In de mond krachtig en warm, fijn en zacht met zachte tannine.
De druiven fermenteren in cement met inheemse gisten en een maceratie-periode van bijna vier weken, vervolgens verdere ontwikkeling van ongeveer twee jaar in tonneaux.

Hoe smaakt deze wijn?

Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Italië
Streek Streek Marche
Druif Druif Montepulciano, Sangiovese
Domein Domein Fattoria San Lorenzo
AlcoholAlcohol13,5%
SpijsSpijsEendenborst
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieIGT
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Het wijnhuis

Wijnmaker Natalino Crognaletti is een echte persoonlijkheid van de Italiaanse wijnwereld: energiek en uitbundig, apetrots op zijn wijnstreek, een voorvechter van tradities en tegen de commercialisering van de wijnsector. Hij leeft harmonieus met de natuur (en zijn honden, katten, ganzen, konijnen en kippen) en volgt koppig zijn eigen ideeën over wijn. De wijnen zijn pure streekproducten en staan bekend om prachtig te verouderen. Fattoria San Lorenzo werd opgericht in 1995, maar de passie voor wijnbouw werd al generaties doorgegeven van vader op zoon. Enrico Crognaletti – de grootvader van Natalino – was keldermeester en kuiper, zijn vader Gino was een expert in snoeiwijzen en selecteur van wijnstokken. Voortbouwend op de familietradities, produceert Natalino volkomen ambachtelijk: natuurlijke teelt van de druiven, minimale ingrepen in de cantina en spontane fermentatie met de eigen gisten van de druif. De witte wijnen verblijven geruime tijd op de gisten, de rode wijnen kennen een lange schilmaceratie. Nadien rijpen de wijnen in cementen kuipen, oude barriques, tonneaux of foeders naargelang wijngaard en jaargang. Het resultaat zijn pure, rustieke en expressieve wijnen die vrolijk hun laars lappen aan alle trends en modeverschijnselen in de wijnwereld. De wijnen intrigeren met tertiaire aroma’s en weelderige texturen, gecontrasteerd door flinke zuren en een tikkeltje volatiele aciditeit die de wijnen iets wild geeft.

Lees meer

Wijn/spijs

Pasta of rijstgerechten. Rood vlees met groente. Serveertemperatuur: 16-18°C

Lees meer