Finca La Emperatriz Crianza | Spanje | gemaakt van de druiven Garnacha, Graciano, Tempranillo en Viura
Finca La Emperatriz Crianza | Spanje | gemaakt van de druiven Garnacha, Graciano, Tempranillo en Viura

Finca La Emperatriz Crianza

2017

Rood

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Spanje
Spanje, La Rioja
Garnacha, Graciano, Tempranillo, Viura

12,95

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Veelbekroonde blend

Deze rode krachtige wijn is een Rioja die tussen de traditionele en moderne stijl staat. Zwart fruit, een vleugje kruiden, vanille, cederhout en fijne tannines en een prachtige afdronk. De wijn is een blend van 4 druivensoorten: 92% Tempranillo, 4% Garnacha, 3% Viura, 1% Graciano.

Hoe smaakt deze wijn?

Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Smaak Smaak Complex, krachtig en vol
Complex, krachtig en vol
Land Land Spanje
Streek Streek La Rioja
Druif Druif Garnacha, Graciano, Tempranillo, Viura
Domein Domein Hermanos Hernáiz
AlcoholAlcohol
SpijsSpijsKip
InhoudInhoud0 cl 
ClassificatieClassificatieDOCA
HoutgerijptHoutgerijptNee
Biologisch

De Grote Hamersma score

“ “

De Keizerin

Finca La Emperatriz Crianza komt uit het hart van Rioja Alta en afkomstig van een enkele wijngaard, die al meer dan 140 jaar ‘La Emperatriz’ (De Keizerin) heet. Lange tijd heeft de wijngaard toebehoord aan Maria Eugenia de Montijo, die als vrouw van Napoleon III, de keizerin van Frankrijk was. Ook in die tijd had het domein al een uitstekende naam.

Lees meer

Finca La Emperatriz

In 1996 werd Finca La Emperatriz eigendom van de familie Hernáiz nadat het een tijd in bezit is geweest van investeerders. De gebroeders Eduardo en Victor Hernáiz (Hermanos Hernáiz Viñedos y Bodega) hebben ruim de (benodigde) tijd genomen om de wijngaarden en kelders op een goed niveau terug te brengen. Sinds 2005 maakt het wijngoed weer wijnen onder eigen label, voor die tijd werd het fruit aan derden verkocht. Thans is de finca weer een state-of-the-art wijngoed met prachtig onderhouden wijngaarden, beplant met veel oude druivenstokken, die echte kwaliteitswijnen opleveren. Het wijngoed ligt in het uiterste noordwesten van de DOCa Rioja, in Baños de Rioja, 12 km ten zuidwesten van de stad Haro. De 101 hectare tellende wijngaard is gesitueerd tussen de Sierra Cantabria en Sierra de La Demanda. Op 570 meter boven de zeespiegel, is dit een van de hoogste plateaus binnen Rioja Alta.

Lees meer

Terroir en vinificatie

De bodem hier is arm en extreem hard, wat de wijnen een onderscheidende elegantie en mineraliteit geeft, en een zeer goed bewaarpotentieel. Door erosie van de Sierra de La Demanda, bevat de bodem een laag keien. Doordat het water hierdoor goed weg kan vloeien, ontstaat er een bepaalde mate van stress bij de wijnstokken. Hierdoor worden de stokken ‘gedwongen’ om hun wortels dieper in de bodem te laten groeien. Ook profiteren de wijnstokken van de witte kleur van de keien; de witte keien weerkaatsen het zonlicht op de planten waardoor de druiven beter rijpen. Finca La Emperatriz crianza heeft 12 maanden gerijpt op Frans (20%) en Amerikaans (80%) eiken.

Lees meer

Lekker bij

Uitstekende combinatie met rood vlees, wild, boeuf bourguignon, paté, jamón en harde kazen. Nu op dronk, maar kan zich nog verder ontwikkelen.

Lees meer

Onderscheidingen

The Wine Advocate (2015) 91 punten Guía Peñín (2018):  90 punten Robert Parker’s Wine Advocate (augustus 2016): 91 punten James Suckling:  90 punten (vintage 2014) Guia Penin 90 punten (vintage 2014) Tim Atkin 91 punten (vintage 2015) Guia Proensa 91 punten (2015)

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven