Fusser Blanc de Pinot Noir (Spätburgunder) | Duitsland | gemaakt van de druif Pinot Noir
Fusser Blanc de Pinot Noir (Spätburgunder) | Duitsland | gemaakt van de druif Pinot Noir

Fusser Blanc de Pinot Noir (Spätburgunder)

2019

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Duitsland
Duitsland, Palts
Pinot Noir

14,99

Prijs is per fles

  • Op voorraad:
    Binnen 2-4 werkdagen in huis
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

Fruitige Blanc de Pinot Noir

De Blanc de Pinot Noir (Gutswein) van wijnmakerij Martin & Georg Fußer in de Palts, geplukt uit verschillende wijngaarden van de wijnmakerij, is een elegante, fruitige Blanc de Pinot Noir. Vivino score 3.9.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Duitsland
Streek Streek Palts
Druif Druif Pinot Noir
Domein Domein Weingut Martin und Georg Fusser
AlcoholAlcohol11,5%
SpijsSpijsAperitief
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGeen
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Zalmkleur

De wijn heeft een heldere zalmkleur in het glas. In de neus onthult het stimulerende aroma’s van kersen en frambozen. De intense fruitaroma’s blijven in de mond en worden gedomineerd door donkere kersen. De harmonieuze zuurgraad complementeert de weelderige fruitaroma’s en geeft de wijn een mooie frisheid. De ideale zomerwijn, geweldige witte Pinot Noir!

Lees meer

Genomineerd

In 2017 zijn ze (door Falstaff) genomineerd als één van de talentvolste wijnmakers van Duitsland! Wat ons betreft een absolute aanrader.

Lees meer

Wijnhuis

Martin & Georg Fusser zijn twee broers die hand in hand werken. Zij zijn alweer de 2de generatie van deze prachtige wijngaard. Vastberaden en gemotiveerd nemen ze alle beslissingen samen. Niettemin heeft ieder hun eigen interesses en persoonlijke sterke punten. Terwijl ze nog studeerden in Geisenheim, besloten ze in 2006 om het bedrijf van hun ouders, dat tot dan toe alleen druiven produceerde, volgens onze ideeën langzaam om te bouwen. Ze hebben individuele wijngaarden uitbesteed en de eigen wijnmakerij opgericht. In 2007 hebben ze de eerste vintage gevinifieerd volgens eigen filosofie. Het succes gaf ze een reden om onverminderd door te gaan waardoor ze ondertussen 12 hectare volgens biodynamische richtlijnen beheren. Door het samenspel van biodynamica in de wijngaard, met de hand plukken en zachte wijnbereiding, produceren de broers Martin & Georg Fusser zeer diepe en expressieve wijnen.

Lees meer

Alternatieven

Scroll

Scroll naar boven