Fusser Weissburgunder | Duitsland | gemaakt van de druiven Pinot Blanc en Weissburgunder
Fusser Weissburgunder | Duitsland | gemaakt van de druiven Pinot Blanc en Weissburgunder

Fusser Weissburgunder

2019

Wit

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Duitsland
Duitsland, Pfalz
Pinot Blanc, Weissburgunder

11,99

Prijs is per fles

Tijdelijk niet beschikbaar

  • Tijdelijk niet beschikbaar
Verzenden via Post NL
Betalen via Ideal
Betalen via Mastercard
Betalen via PayPal
Vindmijnwijn vondst
Dit is een Vindmijnwijn.nl vondst

Een Vindmijnwijn Vondst is een wijn die voldoet aan tenminste één van de volgende criteria: ✓ Uitstekende prijs-kwaliteit ✓ Onontdekt in Nederland ✓ Blinkt uit in deze categorie

De Weissburgunder (Gutswein), ook wel bekend als de Pinot Blanc druif, van de Martin en Georg Fusser is helder lichtgeel met gouden reflecties in het glas. In de neus aroma’s van meloen en sappige kweepeer. Een volle body in de mond, die wordt gestreeld door een zuurtje. Dit geeft het een mooie frisheid, de weelderige aroma’s van geel, volledig rijp fruit maken de drinkervaring perfect. De subtiele houtachtige toon in de wijn geeft hem volheid en een mooie zachtheid. Kortom een ​​veelzijdige, elegante wijn met een lange afdronk. Een deel van de most werd spontaan gegist in nieuwe tonneau-vaten en vervolgens met zijn partners uit het roestvrijstalen vat samengevoegd.

In 2017 zijn ze (door Falstaff) genomineerd als één van de talentvolste wijnmakers van Duitsland! Wat ons betreft een absolute aanrader.

Wijnhuis

Martin & Georg Fusser zijn twee broers die hand in hand werken. Zij zijn alweer de 2de generatie van deze prachtige wijngaard. Vastberaden en gemotiveerd nemen ze alle beslissingen samen. Niettemin heeft ieder hun eigen interesses en persoonlijke sterke punten.

Terwijl ze nog studeerden in Geisenheim, besloten ze in 2006 om het bedrijf van hun ouders, dat tot dan toe alleen druiven produceerde, volgens onze ideeën langzaam om te bouwen. Ze hebben individuele wijngaarden uitbesteed en de eigen wijnmakerij opgericht. In 2007 hebben ze de eerste vintage gevinifieerd volgens eigen filosofie. Het succes gaf ze een reden om onverminderd door te gaan waardoor ze ondertussen 12 hectare volgens biodynamische richtlijnen beheren.

Door het samenspel van biodynamica in de wijngaard, met de hand plukken en zachte wijnbereiding, produceren de broers Martin & Georg Fusser zeer diepe en expressieve wijnen.

Hoe smaakt deze wijn?

Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Smaak Smaak Fris, fruitig en droog
Fris, fruitig en droog
Land Land Duitsland
Streek Streek Pfalz
Druif Druif Pinot Blanc, Weissburgunder
Domein Domein Weingut Martin und Georg Fusser
AlcoholAlcohol12%
SpijsSpijs
InhoudInhoud75 cl 
ClassificatieClassificatieGutswein
HoutgerijptHoutgerijptNee

De Grote Hamersma score

“ “

Scroll naar boven